Cine produce Matiz – informatii, istorie Matiz

Informatii Daewoo Matiz

Daewoo Matiz, cunoscut in popor ca „Matiz” este o masina de oras produsa de South-Coreean conpania de automobile GM Coreea, comercializate la nivel mondial din anul 1998 când a înlocuit Daewoo Tico.

Acesta este disponibil exclusiv ca un hatchback cu cinci usi, cu motor de două configuraţii. Matiz a fost proiectat iniţial de către Italdesign Giugiaro, şi a primit două medali. Mai multe generaţii de maşini au fost vândute în ambele Daewoo şi diverse branduri GM, şi au fost fabricate şi comercializate în cadrul acordurilor cu licenţă de către auto locale din mai multe ţări. Matiz a fost construit intre 1998 si 2006 peste 2,3 milioane de unităţi  in lume.

Matziul avea un nume de cod M100.

Matiz este este implicat in 2006 intr-un scandal intelectual cu privire la drepturilor de proprietatea avand in vizor  aspectul lui M100 copiat direct de Catre producator chinez Chery QQ .

Despre Matiz Daewoo M150

A fost proiectat la Daewoo Worthing Centrul Tehnic în Anglia şi a introdus în Coreea de Sud la sfârşitul anului 2000, şi exportate din 2001.Structura front-end a fost modificat pentru a găzdui un motor cu 4 cilindri, cu toate că introducerea acestui motor, de 1.0 litri S-Tec unitate a fost amânată până după preluarea Daewoo de către General Motors în 2002.

M150 este încă produs de UzDaewooAuto în Uzbekistan.
În Japonia a fost vândut sub numele de GM Daewoo Matiz II.

Matiz a fost în centrul unei contraverse in 2006 intelectuală internaţională drepturilor de proprietate, cu dizain de M100 copiate direct de către producător chinez Chery QQ în .

Special pentru toti fanii Matiz 😉

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont