Aspectul, mirosul şi gustul acestui soi de canabis sunt identice cu cele ale plantei originale, dar cel care o fumează nu resimte efectele asociate tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa activă din marijuana.

„Mulţi dintre pacienţii noştri au încercat noua plantă şi s-au plâns apoi că au fost minţiţi”, a explicat Tzahi Klein, un oficial al Tikkun Olam, compania care a dezvoltat noul soi de canabis, făcând referire la faptul că aceştia nu au resimţit binecunoscutele efecte euforice.

Potrivit Maariv, Tikkun Olam a neutralizat efectele THC şi a crescut nivelul efectului unei alte substanţe – canabidiol (CBD) -, eficace în tratarea diabetului şi altor tulburări psihice.

Noua marijuana nu dă dependenţă şi nici nu provoacă senzaţia de foame cu care se confruntă consumatorii de stupefiante.

Legea israeliană interzice consumul de marijuana, cu excepţia cazurilor medicale. Circa 6.000 de israelieni suferind de diverse maladii au primit acordul de a o consuma, potrivit statisticilor publicate anul acesta de Centrul medical Sheba din Tel-Aviv şi Asociaţia israeliană de luptă contra cancerului.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont