Proiectul de inovare socială « Influents » a câștigat premiul întâi al celei de a 11-a ediții a concursului european Innovact Campus Awards. Acest proiect, prezentat de către studenți de la Ecole de design Nantes Atlantique din Franța, vizează dezvoltarea democrației locale. Pe podium se mai află un alt proiect francez, care propune o expertiză în domeniul chimiei « verzi » și unul italian, care a construit o platformă pentru conceperea protezelor personalizate. Premiul coup de cœur al Tinerei Camere Economice Franceze (JCEF) a fost atribuit unui proiect care tratează industrializarea « yield management » -ului.

În cadrul celei de a 17-a ediții a Forumului european al start-up-ului inovant – Innovact, care a avut loc la sfârșitul lunii martie la Reims (Franța), membrii juriului i-au întâlnit pe cei 40 finaliști selecționați printre cele o sută de proiecte inovante provenind din toată Europa. Cei trei laureați ai Innovact Campus Awards 2013 vor beneficia de visibilitate la nivel european, de consiliere din partea experților și de premii cu valoare cuprinsă între 1500 și 3000 de euro.

Laureații ICA 2013 – © Fred Laures
Proiectele inovante care au fost remarcate pentru creativitatea și curajul lor de către juriul format din manageri, jurnaliști, oameni de știință, sunt :

INFLUENTS – Premiul I (5000 euro) – prezentat de către Bastien Kerspern, de la Ecole de design Nantes Atlantique (Franța). Prin intermediul unei platforme online ce este în același timp rețea socială, joc de rol și promotor de coaching, Influents oferă posibilitatea de a dezvolta influența cetățenească individuală, altfel spus impactul pozitiv al propriilor acțiuni asupra democrației locale. Luând parte la evenimentele propuse de către instituții publice, asociații sau întreprinderi, utilizatorii site-ului Influents își fac cunoscută opinia și ideile datorită unei experiențe ludice. Este de asemenea ocazia pentru partenerii locali de a-și promova evenimentele pe care le organizează pentru a atrage un nou public, mai ales pe tineri. « Suntem acum într-o perioada de schimbări, când oamenii doresc să se implice mai mult, în cadrul unei democrații deschise. În ziua de astăzi totul trebuie reinventat și cred că start-up-urile pot ajuta instituțiile și oamenii să construiască o lume mai bună. » a spus Bastien după decernarea premiilor.

SURFACT’GREEN® – Premiul al II-lea (1500 euro) – prezentat de către Sophie Colombel, de la Ecole Nationale Supérieure de Chimie de Rennes (Franța). Surfact’Green® propune o expertiză în chimie « verde » pentru producerea unor tensioactivi eco-compatibili și biodegradabili, derivați din biomasă, dar și o expertiză în fizică-chimie și în formularea de tensioactivi. Sectoarele de aplicare a tensioactivilor Surfact’Green® sunt foarte largi : cosmetică, agrochimie, industria detergenților și cea rutieră, agroalimentară, sănătate.

AUGMENTED INTERACTION FOR SOCKET VIRTUAL DESIGN – Premiul al III-lea (1500 euros) – prezentat de către Andrea Vitali, de la Universitatea din Bergamo (Italia). Proiectul vizează dezvoltarea unei platforme inovante care concepe proteze ale membrelor inferioare pentru persoanele care au fost amputate. Produsul utilizează o aplicație pe ordinator numită « Socket Modelling Assistant », gândită special pentru conceperea/modelizarea articulațiilor – elementul cel mai dificil de realizat la o proteză și care trbeuie să corespundă în mod perfect morfologiei pacientului.

Tânăra Cameră Economică Franceză (JCEF) a accordat un Premiu Coup de cœur proiectului PriceMatch, presentat de către Khalid El Guitti, de la SciencesPo (Franța). PriceMatch vizeză industrializarea „yield management” -ului, cu ajutorul unei platforme web în întregime automatizată care calculează predicții de cerere și dă clienților recomandări de preț. Această soluție este vândută în Saas și foarte ușor adaptabilă în sectoare diferite de activitate.

Concursul Innovact Campus Awards este deschis tuturor studenților și tinerilor cercetători europeni, în cadrul studiilor sau în afarqa acestora. Această competiție anuală oferă inițiatorilor de proiecte inovante oportunitatea de a adopta un demers antreprenorial și de a-și supune ideile unui juriu, dar și de a le prezenta în fața colegilor, profesioniștilor care acompaniază start-up-uri și a publicului larg.

Regăsiți momentele cele mai importante ale Forumului Inovact pe internet : www.innovact.com et www.ffbde.fr, Facebook , LinkedIn ,Twitter (@Forum_Innovact), YouTube .

A propos de Forumul Innovact
Unic în Europa, Innovact concentrează cel mai mare număr de întreprinzători și start-up-uri inovante din toate sectoarele de activitate. Formatul său inedit, de tip « open space » de 2.500 m² , optimizează agenda participanților cu întâlniri de afaceri, festivități de premiere, spații de prezentare, platou TV, ateliere practice. Pentru mai multe informații vizitați site-ul : www.innovact.com.

Contact presse Agence Noir sur Blanc :
Mihaela Fiordean – Tél.: +33 (0)1.41.43.72.75, mfiordean@noirsurblanc.com

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont