Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si Romanian Game Developers Association – RGDA deschid inscrierile pentru competitia GameCup 1.0, concurs de game development adresat studentilor de la orice facultate din Romania.

Competitia GameCup 1.0 se desfasoara in perioada 31 octombrie 2016 si 23 aprilie 2017 si va fi deschisa pentru toti studentii de licenta sau master din Romania. In echipe formate din minim 3 si maxim 5 persoane, studentii vor lucra impreuna pentru a dezvolta un joc video, beneficiind, in acelasi timp, de mentorat si sustinere din partea marilor companii dezvoltatoare de jocuri, din tara.

„In prezent, in Romania, industria de game development numara aproximativ 7000 de persoane care lucreaza in peste 60 de studiouri de game development, iar aici includem atat studiouri indie formate din 2-3 persoane, cat si giganti cu peste 1000 de angajati. Industria a generat aproximativ 140 mil. € in 2015”, a mentionat Catalin Butnariu, Presedinte RGDA. „Ne bucura oportunitatea de a organiza GameCup 1.0, impreuna cu Facultatea de Automatica, deoarece aceasta competitie incurajeaza pasiunea tinerilor pentru dezvoltare de jocuri, dar, mai ales, pentru ca promoveaza industria catre studentii din toata tara ca o optiune viabila de cariera si dezvoltare profesionala.”

Perioada de desfasurare a GameCup 1.0 va fi impartita in trei etape, cea de inregistrare a echipelor si depunerea proiectelor pana la 15 ianuarie 2017, lucrul cu mentorii si imbunatatirea jocului pana la 15 martie 2017 si ultima faza de finisare, pitch si premiere pana la 23 aprilie 2017. Competitia va avea si opt categorii de premii: Best Game Overall, Best Mobile Game, Best PC Game, Best VR&AR Game, Best Technical Achievement, Best Visuals, Best 3D Modeling si Best Design.

Pe langa oportunitatea de a lucra la propriul joc, participantii se vor intrece si pentru premii in bani, precum si echipamente hardware, jocuri si programe de internship oferite de firmele din industria de jocuri video din Romania.

Facultatea de Automatica si Calculatoare si Romanian Game Developers Association organizeaza GameCup 1.0, impreuna cu parteneri strategici precum Ubisoft Romania, Gameloft Romania, Electronic Arts Romania, Amber Studio, Carbon Incubator, Sand Sailor Sudio, Those Awesome Guys, Junior Achievement, Critique Gaming.

Pentru inscrieri si detalii puteti accesa http://gamecup.ro/.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont