CONCURSUL INDIVIDUAL, pentru clasele a XII-a

Concursul se va desfăşura conform următorului calendar:

 • 19 Martie: Economie, Franceză, Biologie vegetală
 • 20 Martie: Informatică, Electronică-Automatizări, Fizică
 • 26 Martie: Română, Engleză, Germană, Spaniolă
 • 27 Martie: Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane

Pentru această probă, profesorii de specialitate din colegii/licee/grupuri şcolare vor selecta maximum trei dintre elevii liceului pentru fiecare domeniu de concurs. Un elev poate fi selectat pentru un singur domeniu de concurs. Listele avizate de directorul colegiului/liceului/grupului şcolar vor fi trimise către secretariatul concursului „Student pentru o zi” (SP1Z) din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin fax sau e-mail:

Asistentul coordonator concurs „Student pentru o zi” este

Drd. Laura BLAJ
Corp E, Parter, Secretariat Rectorat
E-mail: 1zi@usv.ro
Fax: 0230-520 080

până la data de 14 martie 2011, pentru concursurile ce au loc în zilele de 19 şi 20 martie, şi până la data de 21 martie 2011, pentru concursurile ce au loc în zilele de 26 şi 27 martie.

De asemenea, fiecare colegiu/liceu/grup şcolar participant va trimite până la data de 14 martie 2011 şi, respectiv, 21 martie 2011, lista avizată de director cu cadrele didactice propuse pentru însoţirea elevilor la concurs şi participarea la atelierul de lucru pentru profesori organizat de universitate. [Dacă din acelaşi liceu participă elevi la mai multe discipline într-o zi de concurs, atunci se va propune un singur cadru didactic însoţitor pentru toate disciplinele].

Listele cu elevii şi profesorii participanţi vor fi trimise de către USV spre informare inspectoratelor judeţene şi vor fi afişate pe website-ul concursului (www.1zi.usv.ro) în cursul zilei de 17 martie 2011, pentru concursurile ce au loc în zilele de 19 şi 20 martie, şi până la data de 24 martie 2011, pentru concursurile ce au loc în zilele de 26 şi 27 martie. Elevii participanţi trebuie să prezinte în ziua concursului cartea de identitate pentru a putea fi identificaţi la intrarea în sala de concurs.
Tematicile pentru concurs sunt prezentate pe website-ul concursului la adresa: www.1zi.usv.ro/tematici.html

PREMII şi DIPLOME
În ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la testul de specialitate se vor acorda următoarele premii pentru fiecare disciplină de concurs:

 • un premiu de 400 RON;
 • un premiu de 300 RON;
 • un premiu de 200 RON;
 • 3 certificate de agrementare din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” (care oferă deţinătorilor posibilitatea de a fi studenţi ai universităţii pe locurile fără taxă);
 • alte premii în obiecte (tricouri USV, cărţi si altele).

*Observaţie: Elevii câştigători pot alege doar unul din premiile menţionate mai sus. Spre exemplu, primul clasat trebuie să aleagă între premiul de 400 RON şi certificatul de agrementare.

În ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la testul de specialitate, se vor acorda următoarele diplome pentru fiecare disciplină de concurs:

  • Diplome cu premiul I, pentru maximum 5% dintre concurenţi;
  • Diplome cu premiul al II-lea, pentru maximum 10% dintre concurenţi;
  • Diplome cu premiul al III-lea, pentru maximum 15% dintre concurenţi;
  • maximum 20% dintre concurenţi vor primi menţiuni;
  • Diplome de participare pentru toţi concurenţii;

Concursul de eseuri

Elevii participanţi, care nu au obţinut certificate de agrementare pot participa la un concurs de eseuri ce constă în prezentarea unei motivaţii în legătură cu decizia dumnealor de a urma un program de studiu în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Consiliul de coordonare a concursului la nivel de universitate va selecta, pe baza rezultatelor la teste şi a analizei eseului, 3 elevi cărora le va oferi câte un certificat de agrementare din partea Universităţii „Ştefan cel Mare”. Eseurile trebuie trimise prin e-mail sau fax până la data de 8 aprilie 2011 la secretariatul concursului:

Drd. Laura BLAJ
Corp E, Parter, Secretariat Rectorat
E-mail: 1zi@usv.ro
Fax: 0230-520 080
Lista elevilor căştigători ai concursului de eseuri va fi făcută publică pe website-ul concursului (www.1zi.usv.ro) până pe data de 25 aprilie 2011.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont