În spațiul public poliția răspunde de siguranța cetățenilor, iar ea trebuie sa reacționeze când această siguranță este amenințată. Dar este mai bine să previi răul, decât să repari daunele provocate ulterior de acesta.

De aceea există Poliția de Proximitate

Politistul de Proximitate este politistul care in zona de activitate va cultiva contactul strans cu populatia, cu agentii comerciali si Institutii. Politistul de Proximitate actioneaza in primul rand preventiv el initiaza proiecte orientate catre siguranta si promoveaza astfel increderea populatiei in activitatea politiei.


Recomandari pentru a evita furtul auto !!


* Parcati in locuri iluminate, in zona de actiune a oamenilor de ordine si paza sau in garaj.
* Daca parcati intr-un loc public (parcare cu plata, eventual), nu spuneti nimanui cat aveti de gand sa intarziati.
* Parcati vehiculul cat mai in apropierea casei sau a magazinului cand plecati la cumparaturi.
* Intotdeauna parcati masina cu fata la strada, astfel incat orice persoana care ar umbla la ea sa poata fi usor vazuta.
* Bicicletele si motoretele nesupravegheate asigurati-le prin legare de suportii speciali amenajati, de stalpi, pomi etc.
* Inchideti complet toate geamurile. Un singur geam lasat usor intredeschis poate sa va dea peste cap toate precautiile folosite.
* Nu lasati la vedere bunuri de valoare, cum ar fi radio, camere video, casetofoane auto, telefoane mobile, genti, borsete, obiecte de imbracaminte etc. Acestea vor tenta hotii sa va sparga vehiculul.
* Evitati sa tineti in autoturism actele de identitate, de firma, permis de conducere, actele de inmatriculare ale masinii, carti de credit, ordine de plata etc.
* Nu atasati la chei o placuta cu numele dumneavoastra. Aceasta ar putea conduce hotul direct la masina sau casa dumneavoastra in cazul in care pierdeti cheile.
* Nu lasati niciodata cheile in contact.
* Asigurati-va autoturismul chiar daca lipsiti din el doar cateva minute.
* Nu incredintati autoturismul altor persoane pentru a-l conduce.
* Folositi incuietori atipice pentru usi si piulite speciale pentru roti.
* Folositi un sistem de blocare a volanului si pedalelor sau un intrerupator electric general montat intr-un loc ascuns.


Recomandari pentru a evita furtul din camere !!


* în primul rând nu dati informatii la vecini, prieteni, cunostinte, rude, colegi, despre programul dumneavoastra la serviciu, în concediu sau cu privire la alte împrejurari;
* la toate caile de acces (ferestre, guri de aerisire, usi de balcon si de intrare în locuinta, precum si alte locuri) se monteaza încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior;
* la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) se închid bine toate caile de acces în locuinta
* la gurile de aerisire sau alte locuri prin care se poate patrunde, se vor monta grilaje metalice care vor avea, de asemenea, sistemul de prindere în interior, pentru a nu fi smulse cu diverse unelte;
* pastrati cheia în permanenta asupra dumneavoastra, nu o ascundeti în locuri accesibile oricui;
* nu tineti sume mari de bani în casa, neasigurate, si nici nu lasati impresia ca detineti asemenea sume; aceeasi recomandare este valabila si cu privire la bijuterii;
* contactarea firmelor specializate în comercializarea si montarea sistemelor de paza si alarmare, în scopul montarii în interiorul locuintei dumneavoastra a unui sistem de alarmare performant, care desi vi se poate parea initial scump, acesta îsi va dovedi eficacitatea în protectia bunurilor;
* la intrarea în casa scarilor (la blocuri sau cladiri unde sunt mai multi locatari) este recomandata montarea unei instalatii cu interfon care limiteaza accesul persoanelor necunoscute;
* nu permiteti accesul în locuinta persoanelor necunoscute.


 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont