Imprimeuri

Nu se poate spune că imprimeurile au fost vreodată complet ieșite în afara tendințelor. Și totuși, sezonul primăvară-vară din 2012 se folosește de ele mai mult ca oricând. Pasiunea pentru flori a designerilor este evidentă, dar nu singulară. Colorate în nuanțe aprinse apar păsări, imagini modificate digital și forme geometrice futuriste, combinate cu influențe art deco sau tribale. Sezonul este unul „zgomotos“și aglomerat, fiecare designer având în colecție măcar un model imprimat într-un fel sau altul.

Cum sa te imbraci in primavara 2012 : Moda femei

Accente peplum

Peplum este un tip de fustă sau rochie care accentuează linia taliei cu ajutorul unui volan prins în continuarea jachetei. Moda provine din stilul anilor ’40 și privită mai atent, poate fi urmărită până în perioada victoriană. I se dă din nou atenție, așa cum s-a mai întâmplat și în anii trecuți, în cadrul unui curent general care subliniază feminitatea.

Stilul anilor ‘20

Așa cum anii ’50 au fost folosiți stilistic în urma succesului serialului Mad Men, producția americană Boardwalk Empire pare să trimită moda lui 2012 și mai în urmă, imediat după terminarea Primului Război Mondial. Pe podiumurile din Milano, Paris și New York se simte influența curentului Art Deco. Simple sau cu franjuri, coborâte până în dreptul genunchilor sau lungi până la podea, rochiile „20’s“ se repetă în multe dintre colecțiile de primăvară.

Contraste (culori pastelate mate – nuanțe neon metalice)

Primul sezon de modă din 2012 este și unul al contrastelor. Pe de o parte, mărci precum Louis Vuitton, Prada sau Chanel mizează pe frumusețea ștearsă a culorilor pastelate. Pe de alta, creatori și critici de modă identifică aproape în aceeași măsură vestimentații în culori țipătoare, cu reflexii metalice și nuanțe neon. Nu se poartă deodată, dar coexistă într-un sezon în care tendințele oarecum contradictorii nu se limitează doar la culoare.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont