In general, femeile se plang mai mult decat barbatii. Ba chiar ne antrenam in a nascoci motive de barfa cu referire la barbati, devenind noi insene ridicole…

Obiectiv vorbind, dar asta nu se poate spune doar despre ei, nu?

Vad in acest obicei o cauza a discreditarii noastre in plan social si, mai cu seama, un motiv pentru barbati sa ne desconsidere. De aceea, barbatii ne numesc ‘gasculite’. Pentru ca, spun ei, iar noi le dam apa la moara prin emisiuni, barfim, ne plangem, in loc sa discutam, sa incercam sa intelegem de ce se intampla asa.

Structural femeile sunt cladite diferit de barbati.

Printre alte trasaturi distincte si evidente, spre deosebire de barbati, care evalueaza lumea mai mult cu ratiunea, femeia evalueaza cu inima. Adica dimensiunea cea mai dezvoltata a femeii ca fiinta umana este cea afectiva. De aceea, ea este mai sensibila – ‘sexul slab’, iar reactivitatea ei la stimuli de toate felurile este mai pregnanta. Barbatii, stim cu totii, sunt mai nesimtitori si mai nepasatori. De aici, avantaj ei?!

Femeile – negativiste?

Folosindu-si mai mult dimensiunea rationala, barbatul judeca si actioneaza, pe cand femeia, afectata puternic de stimuli negativi, adica neplacuti, neadecvati si nepotriviti cu asteptarile ei, reactioneaza, mai degraba instinctual, analizand cu voce tare, tipand, vorbind. Cum el, barbatul, n-are timp s-o asculte si nici capacitatea sa reziste la reprosuri zgomotoase, alege automat, fie sa stea mai mult la birou, fie sa iasa cu prietenii, fie sa-si gaseasca o amanta (Care pana la urma e si ea tot femeie!).

Femeia pare ca se plange tot timpul de comportamentul barbatului, are intotdeauna ceva sa-i reproseze. Insa, fie nu are curaj sa ii spuna chiar lui, caci, de regula este dependenta material sau in alt fel de el, fie se teme ca nemultumirile ei sunt nefondate si el nu o va lua in serios. Fie prefera, pur si simplu, doar sa se descarce unei prietene, care are si ea aceleasi probleme.

Cam asa se intampla. Totul ni se trage de la diferenta structurala cu care venim pe lume. Asta e!

Insa putem schimba acest dat, ne putem educa, daca dorim sa evoluam, daca dorim sa castigam in fata lor, daca vrem sa ne capatam respectul si stima de sine de care suntem si noi capabile. Ca si ei, nu?!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont