De ce anumite femei reusesc sa se afirme in cariera, in timp ce altele ajung la plafonare profesionala?

Primii pasi pe care ii facem in cariera sunt deseori dificili pentru ca acomodarea si castigarea experientei sunt solicitante. Treptat si cu multa perseverenta, putem ajunge la un stadiu mai avansat, de specialisti in domeniul pe care ni l-am ales.

Din pacate insa, profesionalismul nu mai este perceput ca o calitate fara de care nu iti poti consolida cariera. Fiecare din noi trebuie sa recurga acum la abilitatile proprii pentru a urca astfel pe scara ierarhica.

Din punctul de vedere al reprezentantelor sexului frumos, inca din copilarie, femeile urmeaza anumite modele de comportament pe care le pastreaza pana la maturitate. Nu toate insa te ajuta efectiv in domeniile profesionale.

Dorinta de a te intelege bine cu toti. Din nefericire insa, amabilitatea poate avea si consecinte mai putin fericite. Din dorinta de a ajuta colegii, femeile nu mai acorda atentie task-urilor cu adevarat importante, ajungand in scurt timp intr-un stadiu avansat de plafonare. Cerem mult de la noi, chiar daca munca nu este satisfacatoare. De ce trebuie sa toleram iresponsabilitatea altora? De multe ori, dam din cap dezaprobator, insa nu incercam niciodata sa ne impunem punctul de vedere.

La inceputul carierei, ne gandim adeseori ca este suficient sa aratam cat de competente putem fi. Dorinta de afirmare este mare, chiar daca lucram in niste domenii cu care nu suntem familiarizate. In acest fel demonstram ca suntem fidele si responsabile. Nu e asa ca nu este nevoie sa fi absolvit o facultate ca sa faci 200 de copii de documente pentru o conferinta? Pentru aceasta activitate, un banal curs de secretariat ar fi fost mai mult decat suficient.

Puterea duce la singuratate. Frica de a deveni insuportabil in cercul de prieteni dupa ce ai dobandit o putere de decizie mai mare are radacini profunde. Credem ca barbatilor nu le place o femeie puternica pentru ca nu mai este feminina, sau pentru ca publicul masculin percepe femeia ca pe o fiinta fragila si neajutorata.

De multe ori nu intelegem ce semnale transmitem persoanelor din jur. Ne gandim la intelesul cuvintelor pe care le spunem, insa uitam cu desavarsire de limbajul trupului, acesta relevand mult mai multe despre noi, decat niste banale cuvinte.

Indecizie si pasivitate. Femeile renunta uneori la a da ordine. De multe ori facem lucrurile asa cum se obisnuieste, nu asa cum ar trebui de fapt. Oricum, cel care depinde numai de reguli nu va putea niciodata sa faca performanta. Numai cei care isi urmeaza proriile reguli sunt capabili sa isi defineasca si sa gaseasca locul in companie.

Multe femei care au sansa de a promova se simte „legate”de companie sau de sef, incat nu au curajul sa schimbe nimic. Se multumesc doar cu un tratament neutru al problemelor pe care le repereaza. Comportamentul afectiv este un teren perfect pentru manipulari de orice fel. De aceea, uneori este bine sa iti ascunzi adevaratele emotii si sentimente.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont