Odată cu trecerea timpului peste un mariaj sau chiar peste o relatie care dureaza mai mult, certurile apar mai degrabă din cauza lucrurilor mărunte, precum sforăitul, dezordinea sau mâncatul neglijent.

Psihologii spun că atunci când o relatie se învecheşte şi începe să scârţâie cei doi parteneri încep mai degrabă să se certe din lucruri mărunte decât în privinţa unor chestiuni serioase.

„Un ciorap lăsat pe parchet este un ciorap lăsat pe parchet, dar în mariajele care durează de multă vreme s-ar putea să iasă un dezastru din asta”

spune terapeutul John Van Epp.

Fiţi mai toleranţi !

Conflictele mai mari sau mai mici sunt aproape inevitabile într-o relaţie şi va fi greu să găsiţi pe cineva cu care să vă asemănaţi perfect pe linie comportamentală. De aceea, este bine să învăţaţi încă de la începutul relaţiei strategii de negociere şi să vă străduiţi să fiţi toleranţi. Sforăitul, mâncatul neglijent, un robinet neschimbat sau capacul de la toaletă ridicat sunt obiceiuri care pot face o relaţie să explodeze.

„Fiecare are pretenţii de la celălalt în funcţie de modul în care a fost crescut şi de temperament”

spune terapeutul Diane Solee. Şi dacă la începutul unei relaţii oamenii sunt vigilenţi şi atenţi la nevoile celuilalt, cu timpul aceste calităţi se estompează.

„Pentru că percepţia se schimbă în timp, apar mici iritări şi există toate şansele ca partenerul altădată idealizat astăzi să vi se pară enervant”

atrag atenţia terapeuţii.

O strategie care face bine cuplului este să fiţi toleranţi şi să vă concentraţi mai mult pe „a oferi” decât pe „a primi”.

Caracterul dezordonat al unuia dintre parteneri poate fi un alt motiv de ceartă în cuplu. „Aproape 80% din cupluri se plâng de un partener dezordonat şi spun că asta creează tensiune în cuplu”, a observat profesorul Eric Abrahamson. Dezordinea poate da peste cap toată dinamica unui cuplu.

Telefoanele de control

Daca sotia isi suna sotul mai des, acesta considera ca il verifica. Pe cealalta parte, sotia sustine că telefoanele nu reprezintă nevoia ei de control, ci sunt o dovadă de dragoste.

Diferenţele de personalitate pot şi ele să constituie subiectul certurilor atunci când unul dintre parteneri este mai ursuz, iar celălalt mai exuberant. Cel mai des conflictele apar după o petrecere la care, să spunem, el a vrut să stea mai puţin, ea mai mult, el şi-a dorit să stea la masă şi să asiste, iar ea tânjea să danseze.

„Şi astfel de probleme se pot negocia. O soluţie este, de exemplu ca unul să rămână mai mult la petrecere, iar celălalt să plece. Se poate conveni asupra acestui lucru”

sugerează terapeuţii.Despartirea:cauze si motive

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont