Despre burse studenti: “V.Parvan şi N.Iorga”

Bursa „V.Parvan şi N.Iorga” pe intelesul studentilor

Prezentarea burselor de cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia din Romania din Roma şi „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia, instituite prin H.G. nr. 101/2002

 

Aceste burse sunt acordate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, din alocaţii de la bugetul de stat.

 

Bursele sunt în număr de 14 şi, respectiv, 6 şi se oferă pentru următoarele domenii: istorie şi ştiinţe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie – 5 burse; filologie clasică şi modernă – 3 burse; istoria artei şi arhitectură – 3 burse; literatură şi studii literare – 3 burse; arte: muzică, arte plastice, teatru – 4 burse; ştiinţe economice şi ştiinţe exacte: fizică, matematică, chimie – 2 burse. Durata stagiului anual este de 10 luni, începând cu 1 octombrie, bursa fiind acordată pentru 2 ani consecutivi.

 

Candidaţii care vor să obţină o astfel de bursă trebuie să transmită un dosar de candidatură la Agenţia de Credite şi Burse de Studii, până la termenul limită anunţat în calendarul concursului. Informaţii privind condiţiile de eligibilitate şi conţinutul dosarului de candidatură se găsesc în Regulamentul acestui tip de burse şi în Comunicatul de presă privind lansarea concursului.

Ce fac aceste burse pentru tine?

Pentru beneficiarii acestor burse se asigură:

  • – de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, o bursă în valută al cărui cuantum se stabileşte anual, în limita bugetului aprobat, prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, fără a putea depăşi echivalentul în lei a 800 euro lunar. Bursa este destinată asigurării cheltuielilor de întreţinere în perioada stagiului de studii în străinătate (hrană, transport internaţional, procurare de cărţi şi rechizite, asigurarea unor cheltuieli mărunte uzuale şi, eventual, plata unor taxe şcolare).
  • – de Ministerul Afacerilor Externe cazarea gratuită la Accademia di Romania din Roma sau la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia şi utilizarea spaţiului de studiu şi cercetare al celor două instituţii

 

Cum poti lua o bursa „V.Parvan şi N.Iorga”

 

Concursul naţional pentru acordarea burselor „Vasile Pârvan” şi „Nicolae Iorga” are 3 etape, şi anume:

  • 1. verificarea administrativă a dosarelor de candidatură;
  • 2. evaluarea academică a candidaturilor (cuprinzând evaluarea dosarelor candidaţilor eligibili

 

Succes??!?!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont