Macrobiotica te invata sa respecti biodiversitatea, sau extraordinara proliferare a vietii pe pamant.

Multi oameni sunt preocupati de pastrarea bogatiei de specii ale planetei, amenintate, in momentul de fata, de civilizatia noastra. Multe dintre specii, in special cele din padurile tropicale, sunt pe cale de disparitie. Altele sunt in pericol.

Oamenii de stiinta au descoperit ca amfibienii, precum broastele si salamandrele, sunt cu mult diminuate ca numar, probabil din cauza subtierii stratului de ozon si a ploilor acide. Tigrul, simbol al puterii si frumusetii, dispare din salbaticie.

In orice caz, in natura, regula ar trebui sa fie biodiversitatea, si nu exceptia. Pentru a reflecta acest lucru in modul nostru de nutritie, trebuie sa practicam o diversitate alimentara. Exista o mare varietate a vietii pe planeta, o gama larga de specii, iar pentru a traduce acest lucru in obiceiurile noastre de zi cu zi, trebuie sa marim paleta de alimente din care selectam, precum si cea a metodelor de a gati.

Alimentatia macrobiota nu este ingusta sau stricta. Prin macrobiotica, vei descoperi o gama mare de alimente sanatoase.

De asemenea, trebuie sa respectam marea diversitate a nevoilor individului. Desi avem in comun anumite lucruri fundamentale, fiecare dintre noi este diferit. Daca suntem activi, ar trebui sa ne alimentam intr-un anumit mod. Daca stam, in cea mai mare parte a timpului, in spatele unui birou, dieta noastra va fi putin diferita. La fel, dieta unui barbat va diferi de cea a unei femei. Dintre femei si barbati, cine poate manca mai multe produse animale? Barbatii! Cine va manca mai multe cruditati si dulciuri? Femeile! Copii si adultii vor manca diferit. Pruncii, copii mici, sunt deja yang –mici si contractati- asa ca vor manca alimente yin, cu predilectie: mancare moale si dulce, cu sare putina sau deloc.

Daca ai consumat o multime de produse animale, in trecut, ai nevoie sa iti echilibrezi dieta, alegand alimente vegetale.

Sau, daca ai probleme de sanatate, din cauza modului trecut de alimentatie, le poti reglementa, punand accentul pe anumite alimente.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont