Echipa de fotbal a Universității „Ovidius” din Constanța a obținut un nou titlu de Campioană Mondială Universitară la cea de-a XIV-a ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal Universitar, care s-a desfăşurat la Belgrad, Serbia, în perioada 8 – 12 octombrie 2012. Echipa a primit invitația de a participa la acest campionat în luna ianuarie, evenimentul desfășurându-se sub egida Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar(IFIUS) şi a Panathlon World Interuniversity Club Games.

Și la ediţiile din anii 2009, 2010, echipa de fotbal a Universităţii „Ovidius” din Constanța a reuşit să obţină titlul de Campioană Mondială Universitară. Palmaresul echipei mai cuprinde titlul de vice-campionă mondială universitară, obţinut în anii 2007, 2011. Astăzi, 16 octombrie, rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure i-a felicitat pe decanul FEFS – prof.univ.dr. George Stănculescu, conf.univ.dr. Ionel Melenco, lect.univ.dr. George Muşat și studentul Cosmin Damian pentru rezultatele obținute.

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof.univ.dr. George Stănculescu, a declarat, cu acest prilej, că echipa de fotbal este valoroasă și va menține ștacheta ridicată și la viitoarele competiții.

La rândul său, rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure a apreciat că astfel de rezultate încununează munca echipei și, totodată, promovează sportul de performanță: „După ce am primit vizita tenismanului Horia Tecău, a gimnastei Cătălina Ponor, îmi face o deosebită plăcere să felicit și echipa de fotbal pentru titlul de Campioană Mondială Universitară, un rezultat binemeritat pentru studenții și profesorii devotați ai Facultății de Educație Fizică și Sport”.

REZULTATE ÎN GRUPĂ

GRUPA 1
University Ovidius Constanta – University Ziane Achour(Algeria) – 17-2
University Ovidius Constanta – University MGAHKIS(Rusia) – 27-0
CLASAMENTUL ÎN GRUPĂ
1 Abid Mazandaran Institute of Higher Education – Iran
2. University Ovidius Constanta (Champion 2009,2010) – România
3. University Ziane Achour – Algeria
4. University MGAHKIS – Rusia

SEMIFINALA
University Ovidius Constanta – Imam Hossein University(Iran) 7-5

FINALA
University Ovidius Constanta – Abid Mazandaran Institute of Higher Education(Iran) 2-2(7-5
după lovituri de departajare)

CLASAMENT FINAL
CAMPIONAT MONDIAL UNIVERSITAR DE FOTBAL BELGRAD 2012
LOCUL 1 – Universitatea Ovidius Constanţa – ROMÂNIA
LOCUL 2 – Abid Mazandaran Institute of Higher Education – IRAN
LOCUL 3 – Imam Hossein University – IRAN
(www.pcucommittee.com)

Lotul de jucători:

STOICA DUMITRU MIMI
GHERMAN COSMIN
ŞOTÎRCĂ MARIAN
LUPU ROBERT
DAMIAN COSMIN
KLEIN LASZLO
ALPAR CSOMA
RADU RĂZVAN
IGNAT FLORIN
RĂDUCU EMIL


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont