Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii arată că persoanele care suferă de stres perioade îndelungate sunt în pericol de a pierde din masa cerebrală.

Efectele stresului asupra creierului

Anxietatea poate fi legată de o căsnicie nefericită, de slujbe nesatisfăcătoare sau de situaţii post-traumatice.

Primele legături dintre stres şi micşorarea creierului au fost observate în cazul afaceriştilor de pe Wall Street, care sufereau de stres post-traumatic dupa atacurile din 11 septembrie 2001. Odată scanate creierele lor, s-a observat ca organul îşi micşorase volumul, ajungând să aibă aceleaşi dimensiuni cu cel al bolnavilor de demenţă.

Un alt studiu, realizat anul trecut, a arătat că stresul în perioada de mijloc a vieţii măreşte riscul apariţiei bolii Alzheimer la femei.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont