Ministerul Educației a emis un alt ordin prin care se impune ca examenul de licență să conțină două probe: un examen scris, oral sau o probă practică și susținerea lucrării de licență în fața unei comisii de specialitate.
Potrivit ordinului 3271/2012, examenele de finalizare a studiilor (examen de licență, de selecție, de diplomă și de disertație) vor putea fi organizate numai de instituții universitare acreditate.
Examenul de absolvire și cel de licență/diplomă constau fiecare în câte două probe: una de evaluarea a cunoștințelor fundamentale și de specialitate și una care presupune prezentarea și susținerea lucrării de absolvire/proiectului de absolvire/lucrării de licență/proiectului de diplomă. Cel puțin una dintre cele două probe va trebui susținută în fața unei comisii de examinare.
In cazul studentilor de la medicină și farmacie, prima probă din cadrul examenului de licență se constituie dintr-o componentă națională și, după caz, o componentă specifică. Componenta națională va fi sub forma unei lucrări scrise din tematica si din bibliografia anunțate de comisia de organizare.
Media de promovare a examenului de finalizare a studiilor trebuie să fie minimum 6.00. De asemenea, nota de promovare a unei probe scrise este de minimum 5.00. Media notelor celor din comisia de examinare se va calcula cu două zecimale.
Cum se sustine examenul de disertatie?
Examenul de disertație constă într-o singură probă, respectiv prezentarea și susținerea disertației. Universitățile acreditate nu pot organiza examen de disertație decât pentru proprii lor studenți.
Absolvenții instituților de învățământ acreditate provizoriu vor trebui să susțină examenul în cadrul universităților acreditate desemnate de Ministerul Educației.
Tags: Bancuri cu studenti examen licenta doua probe Examenul de licenta 2012 lucrare de licenta 2012 universitate