Ce culori obtinem din diferite plante sau fructe?
Pentru a obtine culoarea albastra:
– Afine conservate
– Foi de ceapa rosie fierte
– Suc de struguri rosii inchisi sau violet.
Pentru a obtine culoarea maro sau bej:
– Cafea tare sau cafea instant
– Coji de nuci fierte
– Ceai negru.
Pentru a obtine culoarea portocaliu inchis:
– Pudra de chili.
Pentru a obtine culoarea verde:
– Frunze de spanac.
Pentru a obtine culoarea galben – verzui
– Coji de mere galbene, fierte.
Pentru a obtine culoarea culoarea lavandei:
– Ceai rosu .
– Un amestec de flori de pom fructifer de culoare violet si 2 linguri de suc de lamaie.
– Suc de struguri violet.
Pentru a obtine culoarea portocaliu:
– Coji de ceapa alba
– Morcovi
– Paprica
Pentru a obtine culoarea roz:
– Sfecla rosie
– Merisoare
– Afine
– Suc de struguri rosii
– Suc de la sfecla conservata.
Pentru a obtine culoarea rosie:
– Multe coji de ceapa rosie
– Suc de rodie
– Cirese conservate, cu sirop
– Zmeura.
Pentru a obtine culoarea violet:
– Flori de pom fructifer violet
– Ceai de hibiscus
– Coji de ceapa rosie, intr-o cantitate mica
– Vin rosu.
Pentru a obtine culoarea galben:
– Coji de portocala sau lamaie
– Varfuri de morcovi
– Ceai de galbenele
– Seminte de telina
– Ceai verde
– Chimion pisat
– Sofran pisat.
Tags: Culori obtinute natural oaua de Pasti pasti 2012 vospitul oualor de Pasti