Se apropie Sarbatorile de Pasti, asa ca va oferim o reteta delicioasa de Pasca.

Reteta Pasca de Pasti

Ingrediente:
– unt 200g

– faina 1 kg

– ou 8 bucati

– zahar 300 g

– drojdie 1 lingura

– coaja rasa de lamaie

– lapte 1 cana

– smantana 1 kg

– esenta de vanilie

– stafide 100 g

– sare

Preparare:
Se framanta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt;

In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac.

Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca;

Umplutura se realizeaza combinand zaharul, stafidele, coaja de lamiie, cateva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smantana;

Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

Sfaturi
Pentru un aspect deosebit trebuie sa ungem aluatul la vedere, din cratita cu galbenus de ou, batut cu zahar.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont