Pentru a controla portiile uşor, utilizaţi modelul de „ farfurie sănătoasă „. Farfuria sănătoasă” oferă o masă cu un numar adecvat de calorii, dar nu excesiv.
Cum trebuie sa arate o farfurie sanatoasa:
♦ Impartiti farfuria în patru parti;
♦ Jumătate din farfurie va consta in legume fara amidon (Grupul Verzilor, sparanghel, rosii, castraveti, etc).
♦ Un sfert din farfurie va consta in proteine slabe (tofu, carne de vită, peşte, pui, etc).
♦ Pe ultimul trimestru, paste, orez, porumb, fasole, mazare, etc.
Iată câteva sfaturi pentru a controla portiile de mancare:
– Cand mancati acasa, utilizati farfurii mici.
– Beti 2 pahare de apa inainte de fiecare masa.
– Puneti accentul pe alimente bogate in fibre (5 grame sau mai mult pentru o portie).
– Impartiti mancarea cu un prieten
– Mâncaţi încet – astfel veti manca mai putin
– Includeti multe legume la fiecare masă (care sunt bogate în apă şi fibre).
– Nu mancati in fata televizorului sau la calculator
Sfat : Nu incepeti sa mancati daca sunteti „mort de foame”. Nu trebuie sa stati mai mult de 4-5 ore fara sa mancati ceva.
Tags: alimentatie sanatoasa cum slabim usor slabire