Descopar tot mai des baieti care prefera sa moara de foame decat sa-si faca singuri de mancare. Sunt genul de baieti care au fost crescuti in „puf” de mamici care nu s-au gandit ca odorul lor va ajunge candva sot si poate ca nu va avea norocul sa dea peste o femeie care sa-l trateze la fel de regeste.
Pentru acei barbati care nu vor sa se maturizeze si care inca mai stau cu mama pentru ca le pregateste mancarea de cel putin doua ori pe zi, recomandam acest articol.
Femeile care inca mai au conceptiile bunicii conform carora locul lor este la cratita sunt pe cale de disparitie. Asa ca, daca te regasesti in descrierea de mai sus, si nu vrei sa ajungi la adanci batraneti cautandu-ti o nevasta care sa te trateze ca mama ta, atunci e cazul sa-ti schimbi atitudinea.
Eu cred ca exista cateva feluri de mancare pe care orice barbat trebuie sa stie sa le faca. Voi trece peste etapa cartofilor prajiti pentru ca e chiar simplu sa-i pregatesti sau sa-i cumperi de-a gata.
Pentru micul dejun: Omleta
Poti sa-ti pregatesti omleta din cate oua vrei, in functie de cat crezi ca suporta stomacul… si ficatul! Le spargi intr-un bol si le bati cu furculita. Adaugi peste mirodenii (de genul: sare, piper, boia, ierburi aromatice etc) si in functie de preferinte poti sa mai adaugi: sunca, cascaval, branza, ciuperci, ardei (toate mărunțite).
Pui pe foc o tigaie, torni un strop de ulei si adaugi tot ce ai adunat in bol. Astepti sa se faca pe o parte, apoi cu o paleta rotunda o întorci si pe partea cealalta.
Pentru pranz: Snitel cu cartofi prajiti
Presupunand ca ai facut deja cartofii prajiti, trecem direct la snitele. Pieptul de pui se gaseste si dezosat asa ca iti recomand sa-l cumperi astfel, ca sa nu te complici prea tare. Tot ca sa-ti usurezi munca iti recomand sa-l tai in bucati mai mici (stil puiul Shanghai).
Presara peste bucatele sare si alte mirodenii (in functie de preferinte). I, prealabil, intr-o farfurie adanca (cea de ciorba) sparge cateva oua pe care le bati ca la omleta.
In alta farfurie presara pesmet. Daca vrei sa iasa si mai crocante snitelele, poti sa faramitezi peste pesmet si un pumn de fulgi de porumb.
Trece bucatile de pui o data prin pesmetul cu fulgii de porumb, apoi prin ou si la final inca o data prin pesmet. Pune-le la prajit intr-o tigaie cu ulei incins (trebuie sa sfaraie cand adaugi puiul).
Pentru masa de seara: Orez cu ciuperci
Seara, cand ajungi acasa dupa o zi lunga si obositoare de munca, chiar daca iti vine sa devorezi frigiderul cu totul, trebuie sa te abtii si sa incerci sa mananci cat mai sanatos. De aceea iti propun un orez cu ciuperci.
Umple o cana de 250 ml (o cana obisnuita) cu orez. La o cana de orez o sa-ti trebuiasca 3 cani si jumatate de apa. Clateste orezul.
Taie marunt o ceapa. Stiu ca este foarte neplacut, dar am auzit ca daca mesteci o guma mentolata nu o sa-ti mai lacrimeze ochii. Nu am experimentat, dar poti sa incerci tu si sa-mi spui daca a functionat.
Adaugi apoi ceapa in tigaia cu uleiul incins (nu foarte mult ulei) si pui si ciupercile (din conserva, deja maruntite sau daca nu, le tai tu). Urmeaza apoi ceea ce se numeste calit. Dupa ce vezi ca ceapa s-a inchis putin la culoare, adaugi si cana de orez si mai amesteci putin.
In prealabil dai drumul la cuptor sa se incalzeasca. Iei un vas in care adaugi cele trei cani si jumatete de apa si o lingura de pudra de legume gen delikat. Peste torni tot continutul din tigaie. Vasul il bagi la cuptor si il lasi 20-30 de minute. Din cand in cand trebuie sa mai scoti vasul si sa amesteci ca sa nu se lipeasca orezul.
Pentru inceput invata sa prepari aceste mancaruri iar apoi poti sa te perfectionezi. Doar nu degeaba se spune ca barbatii sunt cei mai buni bucatari. Poate ca pe parcurs va incepe si sa-ti placa sa gatesti!