Deşi ne îngrijim zilnic tenul, unghiile sau părul, urechile primesc mai rar atenţia cuvenită şi atunci ne preocupă mai mult aspectul decât sănătatea lor.

Cum ne curatam urechile

Nu este indicat să ne ştergem cu beţişoare în urechi, deoarece acestea nu sunt sterile şi atunci putem face otite externe sau otomicoze (infecţii provocate de ciuperci).

Cel mai corect este să ne spălăm exact atât cât ne pătrunde degetul în ureche şi să nu ne curăţăm cu duşul în această zonă.

Pătrunderea apei în ureche nu este indicată. După ce ne-am spălat, ne ştergem cu colţul prosopului atât cât ajunge acesta în ureche. Spray-urile de ureche nu sunt indicate, deoarece, dacă este un dop mare, el nu se elimină singur numai cu acesta şi atunci dopul se umflă, face presiune, dă dureri şi persoana poate  ajunge la ORL-ist.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont