Comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, a declarat, miercuri, ca 2013 este crucial pentru Romania, el aratand ca trebuie absorbite in acest an 5 miliarde de euro de fonduri structurale pentru a se evita dezangajarea acestei sume, anunta Mediafax.

„Este absolut necesar, 2013 este un an crucial pentru Romania. Pot sa spun ca anul trecut Romania a pierdut unele momente din cauza discutiilor politice, alegeri. Ceea ce conteaza acum este concentrarea pe viitor, gestionarea viitorului tarii, avand in vedere ca aceste fonduri structurale sunt la dispozitia Romaniei si vizeaza cresterea economica a tarii. Acest an este o provocare speciala pentru ca, asa cum stiti, Romania trebuie sa absoarba mai mult de 5 miliarde de euro pentru a nu pierde acesti bani”, a afirmat Hahn, intr-o declaratie de presa comuna la Bruxelles cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Oficialul CE a aratat ca nu este in interesul UE ca Romania sa piarda acesti bani pentru a fi economisiti de catre Bruxelles, ci cheltuirea inteligenta si sustenabila pentru dezvoltarea tarii.

„As vrea sa va reasigur pe voi, romanii, ca UE este alaturi de voi. Avem interesul ca Romania sa poata folosi banii. Nu este interesul nostru, nici al nostru, sa constatam ca la sfarsitul anului am economisit acesti bani. Interesul nostru este ca banii sa fie cheltuiti sustenabil si inteligent, sa ajute tara sa isi imbunatateasca situatia, pentru ca Romania este una dintre cele mai atractive piete pentru companiile europene”, a afirmat Hahn.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont