O mancare exotica de 5 stele, un preparat thailandez excelent pe care va invit sa il savurati alaturi de familie si prieteni chiar in ziua de Paste.
Asadar daca vrei sa-ti surprinzi familia sau prietenii cu o masa aromata, pretentioasa si totusi potrivita pentru Sarbatorile Pascale, aceasta reteta este exact ceea ce cauti!
Ingrediente Babi Pangang:
Pentru Marinata:
450-500g carne de porc taiata fasii
lingurite ghimbir
1 catel de usturoi
1 ceapa
3 linguri ketchup
piper, sare, suc de lamaie
Sos:
1 ceasca de supa de legume (merge si facuta din knorr cu apa)
2 linguri zahar
2 linguri sherry
1 lingura ulei de masline
70 g bulion
1/2 lingurita vegeta
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
varza murata
ananas
Cum preparam:
Se amesteca ingredientele pentru marinata, ca un sos cu care se unge carnea. Se lasa la marinat cateva ore. Se prajeste carnea in tigaie cu unt sau ulei de masline, intorcandu-se regulat, cam 10-15 min. Se pastreaza calda.
Sosul:
Se taie ceapa in feliute rotunde si subtiri si se prajeste cu usturoiul tocat fin in ulei de masline. Cand se rumenesc se adauga supa, zaharul, sherry, bulionul si vegeta. Se amesteca pe foc timp de 5 min. Se toarna sosul peste carne si se amesteca cu varza murata tocata fin si ananas taiat cubulete (sau din conserva). Se serveste cu orez gratinat. Paste fericit! 🙂
Tags: Babi Pangang paste retete de paste