In CV-urile mai vechi era aproape obligatoriu sa completezi rubrica „Hobby”. In prezent insa, ramane la latitudinea solicitantului daca mentioneaza sau nu pasiunile sale din timpul liber.
Intr-un CV care ocupa, in general, maxim 2 pagini, spatiul trebuie valorificat cu atentie. Iar o rubrica despre hobby-uri, chiar daca nu ocupa decat doua-trei randuri, iti consuma o parte pretioasa din el. Totusi, in functie de formatul CV-ului ales (uneori ti se cere completarea unui CV standard), poti mentiona hobby-urile in doua situatii:
Daca trebuie sa completezi un CV standard, solicitat de firma, unde exista mentionata rubrica „Hobby”. In cazul in care nu este marcata ca obligatorie, ramane la alegerea ta, daca doresti sa treci in ea o anumita pasiune de timp liber care te captiveaza.
Daca hobby-urile tale aduc un plus de informatie relevanta sau ajuta la conturarea personalitatii si preocuparilor tale extraprofesionale, care au insa legatura cu cerintele postului.
De exemplu, daca mentionezi ca practici artele martiale, mesajul implicit este ca esti o persoana curajoasa, care stie cand sa riste si nu uzeaza de forta in mod gratuit. Iar in acest caz, te-ar putea ajuta cand doresti sa soliciti un post de agent de paza. Sau, daca mentionezi ca te pasioneaza golful, ar putea fi o bila alba pentru tine, cand urmaresti un serviciu la un club de golf (existente acum si in Romania).
Tags: completare cv cv model cv