Revelionul este sarbatoarea deserturilor. Cu putina imaginatie si o reteta buna se poate prepara orice, chiar si sufleu cu lamaie.
Deloc greu de preparat, acest soufle cu lamaie va face deliciul oricarui invitat la petrecerea de An Nou.
Ingrediente:
½ cana de suc de lamaie proaspat
2 lingurite de coaja de lamaie rasa fin
3 oua
1 cana si jumatate de zahar
6 albuse de ou
un praf de crema de tartar
Cum preparam:
1. Se incinge bine cuptorul.
2. Intr-un bol de sticla se amesteca sucul de lamaie, coaja de lamaie, ouale si o cana de zahar.
3. Bolul cu amestecul de mai sus se pune la fiert (in bain-marie). Se amesteca continuu timp de 3-5 minute. Apoi il iei de pe foc si-l lasi la racit.
4. In mixer se adauga cele 6 albusuri cu crema de tartar si se da power pentru circa 1 minut. Maresti viteza si adaugi si restul de zahar ramas. Lasi mixerul sa mearga pentru inca 2 minute.
5. Cu ajutorul unei spatule, adaugi cu grija, treptat albusurile de ou (preparatul de la pasul 4) in mixtura de lamaie.
6. Ungi cu unt 8 boluri. Torni compozitia si o bagi la cuptor circa 12 minute sau pana prinde acea crusta maronie. Trebuie sa arate ca o budinca putin mai cremoasa in mijloc.
7. Se serveste cald. Pofta Buna!
Tags: an nou desert lamaie masa de Revelion petrecere Retete revelion sufleu