Ingrediente:
Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
– 7 linguri de lapte
– 7 linguri de ulei
– 6 linguri de zahar
– 1 ou
– 1 lingurita bicarbonat
– 1 lingurita otet
– 400 gr. faina
– Pentru umplutura avem nevoie de:
– 500 g branza vaci
– 1 pahar zahar
– stafide
– 2 plicuri zahar vaniliat
– 2 oua
– 2 linguri faina
– 2 lingurite gris
Preparare:
-amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
-peste compozitia racita punem oul si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine
-punem faina cat incape si framntam bine
-facem umplutura:amestecam toate ingredientele bine in bol , lasam deoparte
-facem din aluat 2 bile
-intindem prima bila,o punem in tava dupa care punem copozitia de branza
-intindem a doua bila, ungem cu ou si intepam cu fruculita deasupra
dam la copt 30 minute la 160 g
-placinta se raceste dupa care se pudreaza cu zahar pudra
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: medie