Turcii pregătesc diverse tipuri de salată, dar toate au ceva în comun, castraveţi muraţi şi carnea gătită de pui.
Ingrediente
2 buc piept de pui
8 buc castraveţi muraţi
2 buc morcovi
5 buc ardei graşi copţi
1 buc Ţelină
1 buc lămâie
4 Liinguri ulei de măsline
1 sare, piper
1 bch pătrunjel verde
Timp de preparare 30 minute
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert se lasă să se răcească un pic, apoi se rupe cu mâna fâşii şi se pun într-un castron. Ardeii copţi se rup la fel ca pieptul, morcovi şi ţelina se dă prin răzătoarea mai mare, iar castraveţii îi tăiem cubuleţe. Totul se amestecă bine, se adaugă uleiul de măsline, zeama de la o lămâie, verdeţa tăiată mărut, sare ,piper şi se amestecă din nou. Se pune apoi la rece cam o jumătate de oră. Se serveşte rece de la frigider cu pâine prăjită sau lipii care se găsesc în comerţ.
Tags: piept de pui salate