Biroul Naţional de Statistică a declarat ca diferenţa dintre durata de viaţă la bărbaţi şi femei va disparea până în 2030.

Barbatii si femeile vor avea aceeasi durata de viata

Profesorul Les Mayhew a spus ca diferenţa dintre sexe a atins apogeul, aproape şase ani, în 1970.

Speranţa de viaţă este în creştere, tot timpul, dar sansele pentru bărbaţi sunt în creştere rapidă.

Scaderea numarului de fumatori in randul barbatilor explica aceste schimbări.

Prof Mayhew, un profesor de statistici la „Cass Business School” a spus ca motivul ar putea fi acela ca oamenii duc un mod de viata mai sanatos.

„Unul dintre principalele motive, cred, este tendinţa de a renunta la fumat. „Moda” fumatului a aparut după 1920, si aproximativ 80% dintre bărbaţi fumau”.

In prezent oamenii sunt mai bine informati si stiu foarte bine care sunt pericolele fumatului. Multi dintre ei au renuntat si astfel cresc sansele de durata a vietii.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont