Noul Cod Rutier: Amenzi mai mari si eliminare Punctelor de pedeapsa

Modificarea Codului Rutier va aduce după sine amenzi mai mari, schimbarea unor reguli de circulaţie şi eliminarea „punctelor” de pedeapsă. În acelaşi timp, permisele nu vor mai fi ridicate atît de uşor.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa:

regimul rutier va suferi noi modificări: eliminarea sistemului de penalizare cu puncte, permisele vor fi ridicate mai greu, mărirea cuantumului amenzilor de circulaţie.

Tot aceasta a declarat că penalizarea cu puncte nu s-a dovedit un sistem eficient, pentru că nu a produs efectul dorit. Pentru şoferii care depăşesc viteza, noul Cod Rutier are o surpriză neplăcută: amenzile pot ajunge şi la 2.000 de euro.

„Dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro”, a spus Liviu Popa, invitat în studioul Antena 3.

Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură. Printre celelalte modificări sînt incluse şi transformarea procesului verbal prin care se constată amenda în executoriu, neputând fi contestat.

Se doreste sa se introducă legea răspunderii obiective, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea actului normativ şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont