Un tratament cu laser, care are capacitatea de a schimba culoarea ochilor pacienţilor, a fost conceput de curând de un medic american şi se află deja în perioada de testare.

Ochi albastri in 20 de secunde!

Medicul Gregg Homer susţine că o expunere de 20 de secunde la razele laser este suficientă pentru a distruge pigmentul din ochii căprui, care vor deveni, treptat, albaştri.

Medicii oftalmologi avertizează însă asupra riscurilor unui astfel de tratament, deoarece distrugerea pigmentului din ochi poate să conducă la apariţia unor afecţiuni oculare, dacă razele de lumină ajung într-o cantitatea prea mare la nivelul retinei.

Compania care intenţionează să comercializeze noul tratament, estimează că va fi nevoie de cel puţin 18 luni pentru a finaliza testele de siguranţă.

Procedura se bazează pe un sistem computerizat de scanare, care fotografiază irisul şi apoi identifică zonele care trebuie să fie „tratate”.

Medicii lansează apoi raze laser, folosind un tipar specific fiecărui pacient, acţionând, pe rând, asupra unei zone selectate de pe irisul pacientului. După ce toate zonele selecţionate au fost atinse cu aceste fascicule de raze laser, procedura este reluată de câteva ori.

Tratamentul durează doar 20 de secunde

„Razele laser agită pigmentul de la suprafaţa irisului. Folosim două frecvenţe care sunt absorbite de pigmentul care dă culoarea închisă a ochilor, iar acestea sunt absorbite complet. Aşadar nu există niciun pericol de a vătăma restul ochiului”

a explicat Gregg Homer, care este totodată preşedintele companiei Stroma Medical.

După prima săptămână de tratament, culoarea ochilor devine mai închisă, pe măsură ce ţesutul îşi schimbă caracteristicile. Ulterior se declanşează procesul de „digestie”, iar după un interval de 1-3 săptămâni începe să apară culoarea albastră la nivelul irisului.

Deoarece pigmentul – denumit melanină – nu se poate regenera, tratamentul este ireversibil.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont