Plantele care au fost victime ale atacurilor insectelor ierbivore la inceputul anotimpului, dezvolta un fel de reactie imunitara, care le „vaccineaza” impotriva atacurilor similare, pe tot parcursul vietii lor, afirma un cercetator american in saptaminalul „Science”.

Anurag Agrawal de la Universitatea Davis, California, sustine ca atacurile insectelor ierbivore provoaca victimelor o serie de reactii chimice care limiteaza „atractia” eventualilor agresori pentru aceste plante si reduce eficacitatea „armelor” lor.

„Atacul acestor ierbivore amelioreaza considerabil, nivelul de aparare al pantelor si le intareste acestora vitalitatea”, scrie biologul american. Acesta mai precizeaza ca plantele care au fost protejate la inceputul primaverii pierd in medie de doua ori mai multe frunze decit cele care au fost atacate de insectele ierbivore. Vitalitatea celor atacate este, de asemenea, in medie mai mare cu 60 la suta decit a celorlalte.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont