În ultimii trei ani, 11.000 de studenţi din România au fost plecaţi în Statele Unite prin programe de genul Work&Travel sau American Experience ca să lucreze pe perioada vacanţei de vară, potrivit Irinei Damian, directorul operaţional al American Experience. Studenţii români câştigă până la 2.000 de dolari pe lună pentru joburi precum ajutor de bucătar, ospătar sau lucrător comercial în supermarketuri, salariul fiind de două ori mai mare decât salariul minim al unui cetătean al Statelor Unite, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor publice. Ei muncesc însă până la 16 ore pe zi, de două ori mai mult decât un angajat la program normal. În România, un job similar este plătit cu 250-300 de euro, de până la opt ori mai puţin ca în SUA.

Un student care vrea să plece să lucreze pe perioada verii în SUA printr-un program de profil trebuie însă să îşi asigure singur biletul de avion, precum şi o serie de alte costuri adiacente, cum ar fi tariful pe care îl achită firmelor de intermediere. Poate aplica orice student la zi care urmează cursurile instituţiilor de învăţământ superior acreditate sau în curs de acreditare, indiferent de anul de studiu. Pe parcursul facultăţii un student poate pleca de mai multe ori.

Pentru a participa in programul USA Work & Travel trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

varsta intre 18 – 30 ani
cunoasterea limbii engleze la nivel mediu
student la zi la o facultate acreditata sau in curs de acreditare
disponibilitatea de a lucra 40 de ore pe saptamana

La acest program pot aplica si studentii la master si doctorat, precum si cei care au mai fost in Statele Unite prin acest program in anii anteriori, indiferent de organizatia folosita in anii precedenti.

Pot aplica si studentii din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Macedonia care studiaza in Romania si indeplinesc conditiile de eligibilitate ale programului.

Printre companiile care se ocupă de găsirea de joburi şi consilierea tinerilor care vor să-şi găsească un loc de muncă în Statele Unite se numără: Adira, American Adventure, Belrao Group, US Travel, Work and Travel, Zip Travel. ZF a cerut informaţii despre studenţii români care pleacă la muncă în SUA şi programelor Work&Travel sau Student Travel, însă reprezentanţii acestora nu au răspuns până la închiderea ediţiei

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont