Prin Programul Cadru FP7 se pot obţine granturi pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare în diverse domenii, printre care: biotehnologii, tehnologiile informaţiei şi comunicării, nanotehnologii, ştiinţele mediului, ştiinte socio-umane, ştiinţe economice, etc.

Programul Cadru FP7 este gestionat de către Agenţia Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Persoana de contact pe plan naţional pentru FP7 este d-na. Camelia DOGARU, e-mail: camelia@mtc.ro.

FP7 este programul european de cercetare care va începe la sfârşitul anului 2006 şi va  dispune de o finanţare de 70 miliarde de Euro pe şapte ani. În viziunea Comisiei Europene, el  reprezintă “o investiţie în viitorul Europei”. El constituie, alături de alte reforme prevăzute a se petrece  la nivel naţional şi european, una dintre iniţiativele menite să transpună în viaţă obiectivul stabilit de  şefii de stat în anul 2000 la Lisabona, de transformare a UE în 2010 în “cea mai dinamică şi  competitivă economie bazată pe cunoaştere”.

Domeniile de studiu pentru FP7 şi Ghidul informativ 2007 sunt disponibile pe site-ul www.mct.ro

NOU:

  • Apel căutare colaboratori în Programul FP7 – termen limită: 25.04.2007
  • Apel căutare colaboratori pentru diverse proiecte din cadrul Programului FP7 (vezi detalii mai jos)

 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont