Programul european pentru tineri: Tineret in actiune

Tineret în Acţiune este programul european prin care sunt finanţate proiecte cu şi pentru tineri.

Este un program care susţine activităţile de învăţare nonformală, participarea activă, voluntariatul, includerea tinerilor cu oportunităţi reduse, cetăţenia europeană, implicarea tinerilor, diversitatea. Un program care poate aduce o schimbare, prin acţiunea tinerilor şi a celor care lucrează cu ei, la nivel de atitudine şi mentalitate. Şi, nu în ultimul rând, un program care poate determina schimbarea în bine la nivelul comunităţilor locale, naţionale şi europene.

În România, programul Tineret în Acţiune este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. ANPCDEFP gesionează şi Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii, cu următoarele componente – Comenius, ERASMUS, Leonardo da Vinci, Grundtvig.

Candidati eligibili pentru program Tineret in Actiune:

  • Organizatii neguvernamentale infiintate conform Ordonantei nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii;
  • Institutii publice implicate nemijlocit in lucrul cu tinerii (cu exceptia Actiunii 1.2 – Initiative ale tinerilor);
  • Scoli speciale pentru tineri cu dizabilitiati (cu exceptia Actiunii 1.2 – Initiative ale tinerilor);
  • Grupuri informale de tineri:
    • pentru toate actiunile cu exceptia Actiunii 1.2 – Initiative nationale ale tinerilor, grupurile informale de tineri pot candida doar daca sunt reprezentate (inclusiv contractual) de una din categoriile de organizatii mentionate mai sus
    • pentru actiunea 1.2 – Initiative nationale ale tinerilor, grupurile informale de tineri (fara a fi reprezentate de una din categoriile de organizatii mentionate mai sus) pot candida doar direct cu conditia constituirii acestuia ca organizatie nonguvernamentala pana la finalul proiectului (in acest caz suma maxima ce poate fi aprobata pentru costurile activitatilor este de maximum 3000 Euro la care se pot adauga costuri legate de instructor si/sau diseminare si exploatare suplimentara de rezultate);
  • doar pentru Serviciul European de Voluntariat – mai pot candida structuri care se ocupa cu organizarea de evenimente in domeniul tineretului,sportului sau culturii, daca structura in cauza este coordonatoare.

IMPORTANT! Pentru a putea candida la Serviciul European de Voluntariat este necesar sa obtineti in prealabil o acreditare.

ATENTIE! Institutiile de invatamant pre-universitar si universitar, inspectoratele scolare sau casele corpului didactic nu sunt eligibile.

 

Termene limita

Dosarele de candidatura se depun prin posta la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Incepand cu anul 2012 numarul de termene limita se va reduce la trei, dupa cum urmeaza:

Termenul limita Data de incepere a proiectului
1 februarie Intre 1 mai si 31 octombrie
1 mai Intre 1 august si 31 ianuarie anul urmator
1 octombrie Intre 1 ianuarie anul urmator si 30 iunie anul urmator

 

Orice organizaţie sau instituţie care derulează proiecte prin Tineret în Acţiune are oportunitatea de a acţiona în sprijinul comunităţii şi membrilor ei, de a se dezvolta, de a lucra în parteneriat cu alte organizaţii din alte ţări.

Unde ne găsiţi:
Site: www.tinact.ro
Yahoogroup: http://groups.yahoo.com/group/YiA_RO/
Facebook: http://www.facebook.com/tineretinactiune

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont