Organizaţia studenţilor din Universitatea “Babes-Bolyai” (OSUBB) în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), va organiza cea de-a 5-a ediţie a proiectului educaţional “Junior Summer University”, în perioada 12-26 iulie 2012. Şcoala de vară se adresează absolvenţilor de clasa a 11-a şi va avea loc, ca în fiecare an, în Cluj-Napoca.

Timp de două săptămâni, 275 de elevi din Romania vor fi iniţiaţi în viaţa universitară, luând contact direct cu profesorii din Universitatea Babeş-Bolyai, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, în funcţie de facultatea la care aceştia au fost admişi în urma procesului de selecţie şi evaluare a formularelor de înscriere. Participanţii vor urma, în cadrul proiectului, o serie de cursuri şi seminarii introductive care îi vor ajuta să cunoască elemente din sistemul de învatare, predare şi evaluare din cadrul celor două Universităţi clujene. De asemenea, voluntarii OSUBB şi OSF au pregătit un program cu activitati extracurriculare prin care se urmareşte informarea viitorilor studenţi cu privire la aspecte ce ţin de viaţa universitară, reprezentarea studentească, voluntariat şi educaţia non-formală. Elevii vor fi cazaţi într-unul din căminele din complexul universitar Haşdeu şi vor lua masa la cantina studentească.

Ajuns la a 5-a ediţie, proiectul Junior Summer University a înregistrat cele mai multe solicitări de înscriere în programul de orientare educaţională iniţiat de OSUBB în 2008 – 600 de elevi din toate judeţele României au simţit nevoia de a beneficia de informaţiile pe care programul le oferă viitorilor studenţi.

«Numărul de înscrieri la JSU a crescut constant de la prima ediţie până în prezent, însă niciodată nu am mai primit 600 de aplicaţii. Ne bucurăm că proiectul ia amploarea aceasta şi considerăm, în acelaşi timp că acesta este un semnal de alarmă pe care şi reprezentanţii instituţiilor publice prezente în domeniul educaţiei ar trebui să îl ia în considerare. Este evident că elevii au nevoie în prezent de un program precum JSU pentru a face trecerea de la liceu la facultate. OSUBB a fost mereu deschis spre colaborări şi a sprijinit extinderea proiectului în cat mai multe universitati din ţară, de aici şi colaborarea cu Universitatea de Vest din Timişoara, unde proiectul este la a doua edţie, iar în acest an, cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”. Avem 275 de participanţi la Cluj, însă am fost nevoiţi să respingem încă pe atâţia. Noi căutăm soluţii, însă fondurile din educaţie merg de multe ori spre alte activităţi… » (Andreea Petruţ, preşedinte OSUBB).

Junior Summer University a fost iniţiat în 2008 de Organizatia studenţilor din Universitatea “Babes-Bolyai” şi este realizat cu sprijinul Universitatii Babes-Bolyai şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Hatieganu”, instituţii partenere .


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont