Legende pline de romantism si legende despre condamnati la moarte. Puntea Suspinelor sau Ponte dei Sospiri din Venetia le imbina pe amandoua.

Fie ca treci cu gondola pe sub el, fie ca faci un tur al inchisorii, trebuie neaparat sa il vizitezi pentru ca este un punct principal de atractie in orasul plutitor!

Faimosul pod din Venetia a fost construit in anul 1.600, in stil baroc, pe Rio del Palazzo, ca o punte de legatura intre Palatul Dogilor si inchisoarea alaturata, pentru ca prizonierii sa fie condusi direct in temnita dupa procesul cu Dogele. Arhitectul responsabil pentru faimosul si singurul pod acoperit a fost Antoni Contino.

Romantism la asfintit

Tinerii care se plimba prin Venetia au auzit mai mult ca sigur legenda conform careia indragostitii care trec cu gondola pe sub Puntea Suspinelor, la asfintit, cred ca astfel soarta ii va face sa ramana vesnic impreuna. Legenda a fost punctul de plecare al unui film din 1979, “Little Romance”/ “Mica romanta”, in care doi adolescenti fugeau de la Paris catre Venetia pentru a se asigura ca dragostea lor va dainui.

Romantismul asociat, in general, cu Venetia a dus la ideea gresita ca denumirea puntii provine de la suspinele indragostitilor care traiau iubiri imposibile si aveau rendez-vous-uri ascunse, noaptea, in dreptul podurilor. Adevarul este, insa, altul, mai trist.

Ultimul drum al condamnatilor la moarte
Podul a fost, de fapt, botezat de poetul englez Lord Byron intr-unul dintre poemele sale: “Am stat in Venetia pe Puntea Suspinelor,/Palat, de-o parte si temnita de alta”, scria poetul romantic, in secolul al XIX-lea.

El se referea, de fapt, la suspinele condamnatilor la moarte care mergeau pe ultimul drum, de la Palatul Dogilor catre locul in care erau executati. Astfel, pe Puntea Suspinelor ei puteau sa vada pentru ultima oara lumina soarelui, privelistea mirifica a lagunei si insula San Giorgio.

Daca ajungi in Venetia merita sa treci pe la Puntea Suspinelor. Poti face un tur al Palatului Dogilor, poti vizita inchisoarea intunecata, fara ferestre si poti pluti in gondola, alaturi de jumatatea ta, la asfintit!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont