CARNE ROSIE SLABA

benefice: Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice.
de evitat: Carne de vita, vitel, porc, oaie, vanat, organe, costita.

CARNE PASARE

ratie / frecventa: 120 -180 gr. Barbati; 60-150 gr. Femei; 3 ori pe saptamana
neutre: Pui, gaina, curcan
de evitat: Rata, Gasca

ALIMENTE MARINE

ratie / frecventa: 120-180 gr.; 1- 4 ori pe saptamana
benefice: Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba
de evitat: Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate

LAPTE, IAURT

ratie / frecventa: 200 ml.; 0- 4 ori pe saptamana

BRINZETURI

ratie / frecventa: 60 gr.; 2- 4 ori pe saptamana
benefice: De preferat produse lactate fermentate (iaurt, sana).
Alternative benefice: branza de soia, lapte de soia.
de evitat: Unt, inghetata, branzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce

OUA

ratie / frecventa: 1 ou; 1- 3 ori pe saptamana

ULEIURI SI GRASIMI

ratie / frecventa: 2 – 6 linguri pe saptamina
benefice: Ulei de masline
de evitat: Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic (prajite).

NUCI SI SEMINTE

ratie / frecventa: Aprox. o mana; 2-5 ori pe saptamana
benefice: Arahide, seminte de dovleac (neprajite), nuci, migdale.
de evitat: Fistic

LEGUME USCATE

ratie / frecventa: 1 ceasca sub forma uscata; 3-6 ori pe saptamana
benefice: Fasole alba marunta, mazare, soia
de evitat: Fasole mare, fasole aramie

PRODUSE DE SOIA

ratie / frecventa: 180-240 gr. ; 4-6 ori pe saptamana
benefice: Produsele pe baza de soia sunt foarte benefice si se pot consuma cat mai des.

CEREALE

ratie / frecventa: 1 ceasca sub forma uscata; 5-7 ori pe saptamana

PAINE

ratie / frecventa: 3-5 felii pe zi

PASTE FAINOASE

ratie / frecventa: 1 ceasca sub forma uscata; 2-4 ori pe saptamana
benefice: Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez
de evitat: Tarite de grau, faina alba, grau decorticat, faina de cartofi, cereale combinate

FRUCTE

ratie / frecventa: 90 – 150 gr. ; 3 – 5 ori pe zi
benefice: Foarte benefice: Prune, smochine, ananas, cirese negre
Neutre: mere, grapefruit, struguri, lamai, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura.
de evitat: Mure, pepene galben, nuci de cocos, capsuni, banane, portocale

SUCURI NATURALE

ratie / frecventa: 250 ml. ; 4-5 ori pe zi

APA

ratie / frecventa: 1-2 litri pe zi
benefice: Lamaie cu apa (dimineata), morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre
de evitat: Suc de rosii, portocale, papaya

CEAIURI DE PLANTE

ratie / frecventa: 1-3 cani pe zi
benefice: Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimbir, ginseng, echinaceea, paducel, valeriana
de evitat: Matasea porumbului, ardei rosu, rubarba

MIRODENII SI CONDIMENTE

ratie / frecventa: Asezonarea salatelor si mancarurilor
benefice: Mirodenii pe baza de soia (sos de soia), usturoi, ghimbir, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar
de evitat: Piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi

BAUTURI

ratie / frecventa: Cantitati mici din bauturile permise
benefice: Cafea, ceai verde, vin rosu
de evitat: Bere, cola, ceai negru, sifon, bauturi alcoolice distilate


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont