Vinul (din latină : vinum „viță”) este o băutură obținută exclusiv prin fermentația alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți, zdrobiți sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă. Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar [1] al butoaielor în care se păstrează.
Nu se pot numi „vinuri” băuturile obținute prin fermentația unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exemplu vin de soc, prin cuvântul vin înțelegându-se întotdeauna vin de struguri.
Vinul este un produs miraculos ptr a omori celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia De ce nu suntem noi la curent cu asta? Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care le-ar aduce imense beneficii. Voi puteti de asemenea sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa stie ca sucul de struguri ii este benefic pentru a preveni boala.
Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. Daca aveti posibilitatea plantati o vita de vie in gradina voastra.
Puteti sa consumati fructele in maniere diferite: sa mancati pulpele, sa faceti suc,sa faceti bauturi, serbet, patiserii,etc
I se atribuie multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de cancer.
Se considera de asemenea ca un agent anti microbian cu larg spectru care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala f. inalta si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase. In Elvetia soselele supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date in circuitele agricole special numal pentru cultivarea vitei de vie. In Elvetia care este tara farmaceuticelor s-a constatat ca-i mai bine pentru elvetieni sa consume in mod moderat vin,nu medicamente ucigatoare.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca el distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas…
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal in lume, ptr incetinirea cresterii celulelor canceroase Si ce este inca foarte uimitor este ca acest tip de terapie si cu extract de lamaie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase!
In timp ce prea mult alcool poate dauna organismului, cercetatorii sugereaza ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi pot de fapt ajuta sanatatea corporala.
Cu toate acestea, nici un fel de bautura nu poate inlocui avantajele exercitiilor fizice zilnice sau cele ale unei diete bine echilibrate, insa consumul moderat de vin rosu poate fi benefic.
Tipuri de vinuri
Vinuri din struguri albi superioare(Chardonnay, Furmint, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer sau Traminer roz).
Vinuri din struguri albi de consum curent (Aligoté, Neuburger, Rkațiteli, Saint Emilion).
Vinuri din struguri roșii superioare(Cabernet Sauvignon, Gamay, Grenache, Merlot, Pinot Noir, Pinot Meunier, Nebbiolo, Sangiovese, Syrah sau Shiraz, Tempranillo, Zinfandel).
Vinuri din struguri roșii de consum curent(Alicante Bouschet, Oporto, Burgund Mare).
Vinul pelin este condimentat cu pelin.
Vermutul se obține prin întreruperea fermentației cu spirt de vin, de cereale sau de cartofi.
Din vestitul strugure „Nebbiolo” care crește doar într-o zonă mică în Italia se fac vinurile Barolo și Barbaresco, care se numără printre vinurile cu cel mai bun potențial de învechire.
Cele mai importante tipuri de vinuri de la noi sunt: Muscat-Ottonel, Pinot alb, Riesling, Sauvignon Blanc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Fetească Regală, Grasă, Tămâioasă Româneasca.