Acum ne aflam in sezonul fructelor si legumelor proaspete, avem timp din plin sa ne bucuram de savoarea lor. Insa ce facem la iarna? Cum pastram alimentele in stare proaspata mai mult timp?Iată câteva ­sfaturi pentru congelarea ­corectă a alimentelor, astfel încât la iarnă să le poţi consuma fără grijă!

Sfaturi bucatarie: congelarea alimentelor

Carnea şi peştele

Carnea, tranşată şi ambalată pentru o singură preparare (alimentele decongelate NU se congelează din nou)în pungi speciale, care asigură închiderea ermetică, se poate păstra maximum nouă luni.

Carnea de vită şi de pui se poate păstra 9-12 luni, cea de porc doar patru luni. Peştele crud, cinci-şase luni. Legumele pot fi păstrate nouă-zece luni. Pâinea îşi păstrează gustul şi calităţile aproape şase luni.

Produsele lactate

Smântâna se poate păstra în congelator trei luni, untul, brânza şi laptele – patru luni. La congelator se pot păstra şi mâncăruri gătite. Plăcintele (răcite) se împachetează în hârtie de copt, apoi în pungă de plastic.

Aluaturile, plăcintele şi torturile se pot păstra în congelator trei luni. Atenţie! Nu congela mâncărurile fierbinţi! Lasă-le să se răcească şi transferă-le în casolete speciale, care rezistă în congelator.

Condiţii de congelare

Toate alimentele trebuie să fie proaspete. Legumele şi fructele trebuie să fie fără lovituri, bine coapte. Se spală sub jet puternic de apă, se şterg bine şi se ambalează în pungi pe care se pune o etichetă cu denumirea produsului şi data congelării.

Congelează produsele în porţii care se consumă o dată. Roteşte pungile cu alimente, aşază pachetele proaspete în spate şi ­adu-le pe cele mai vechi în faţă.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont