Soft Anti Plagiat pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a decis să cumpere programe informatice anti-plagiat pentru toate facultăţile şi liniile doctorale

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/facultatea-de-medicina-veterinara-din-cluj-isi-va-cumpara-soft-anti-plagiat_964223.html#ixzz20LLvxCnj
Hotărârea este consecinţa unui caz din luna mai, când un proiect de cercetare derulat de USAMV în colaborare cu trei universităţi din ţară a fost dovedit drept plagiat de către Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI). După cumpărarea softului anti-plagiat, toate lucrările de cercetare scrise în USAMV vor fi verificate prin acest program, scrie oradecluj.oradestiri.ro.

În Hotărârea 517 a Consiliului Naţional de Etică se arată că, iniţial, Ministerul Educaţiei a fost sesizat cu privire la posibilitatea existenţei unor fragmente copiate cuvânt cu cuvânt din autori străini la propunerea de cercetare “Molecular epidemiology of Girardia duodenalis infection în animals and humans in Romania”, coordonată de conferenţiarul universitar Viorica Mircean de la USAMV. Lucrarea presupus a fi copiată a fost publicată în revista “Veterinary Parasitology”, în 2004. Toate acestea au fost aduse la cunoştinţa Ministerului de către un expert evaluator străin.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont