Studiile universitare de licenţă sunt prima treaptă a studiilor universitare, şi care asigură un nivel de calificare adecvat exercitării unei profesii în vederea inserţiei pe piaţa forţei de muncă, prin cunoştinţe generale şi de specialitate corespunzătoare.

Conform procesului Bologna, treapta de licenţă corespunde unui număr de 180 – 240 de credite de studiu transferabile (ECTS). Pentru cursurile de zi, numărul de credite transferabile alocat unui an de studiu fiind de 60, durata studiilor este:

  • 3 ani (minimum 180 de credite transferabile) în general;
  • 4 ani (minimum 240 de credite transferabile) în învăţământul tehnic.

Studiile de licenţă sunt finalizate prin examenul de licenţă, în urma căruia se obţine diploma de licenţă. Diplomele de licenţă sunt în principiu echivalente cu „Bachelor’s degree” (BA/BSc, adică Bachelor of Arts/Bachelor of Science) în sistemul de învăţământ englez, cu condiţia să fie obţinute prin învăţământ acreditat.

Există diplome de licenţă (pre-Bologna) care au fost recunoscute la nivel de studii de Master (din perspectivă post-Bologna), şi anume în Olanda, ca meester (mr.) şi ca doctorandus (drs.).


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont