Internet banking este un serviciu oferit de catre banci clientilor, serviciu prin care sunt facilitate operatiuni bancare on-line. Sunt necesare doar un calculator sau un telefon smart si o conexiune la internet.

Acest serviciu ofera si avantajul simplitatii. In general, navigarea pe site-urile dedicate internet banking-ului este simpla, majoritatea interfetelor acestui produs fiind usor de accesat.

Avantajul acestui serviciu, pentru utilizatorii sai, este in primul rand faptul ca ii scuteste pe acestia de drumul pana la banca, si le permite sa efectueze operatiuni de la orice calculator.

Printre avantajele internet banking se numara si posibilitatea de a consulta soldurile conturilor si istoricul tranzactiilor ce se realizeaza in timp real, de a efectua plati catre trezoreria statului, de a constitui si lichida depozite, precum si de a realiza transferuri intre conturile proprii.

Cerintele pentru a putea beneficia de acest serviciu sunt urmatoarele: detinerea unui cont curent in RON si a unui card de debit active, cat si semnarea unui contract pentru acest serviciu.

Mobilitatea este un alt beneficiu al serviciului. Oriunde te gasesti, daca ai un calculator sau un telefon conectat la internet, poti sa realizezi operatiile puse la dispozitie de internet banking.

Pentru a incuraja folosirea internet banking-ului, bancile percep comisioane mai mici pentru operatiile online decat pentru cele realizate la ghiseu sau prin telefon, un exemplu fiind chiar schimbul valutar.

Serviciul de plati furnizori, parte integranta al acestui internet banking este extrem de util. Ne scuteste de zeci de drumuri si de timp pierdut la plata facturilor de gaz, telefonie, apa, curent electric si altele. De asemenea, puteti sa va reglati contul sa faca plati la o data fixa in fiecare luna intr-un anumit cont, cum ar fi plata facturilor.

Ce bani ofera internet banking in Romania? Pai cam toate bancile mari ne ofera aceasta optiune folositoare:

BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Unicredit, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Bancpost, Garanti Bank, OTP Bank.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont