TOATE SPECIALIZARILE, ANII II ŞI III, CARE AU OPTAT PENT EFECTUAREA PRACTICII DE SPECIALITATE PRIN UNIVERSITARE SE VOR PREZENTA LUNI, 25.06.2012, ORA 09.00, AULA PENTRU INSTRUCTAJ PROTECTIA MUNCII SI  REPARTIZAREA PE LOCATIILE DE PRACTICA.

Studenţii de la specializarea Ingineria şi Protecţia mediului în industrie desfăşoară activităţi de practică de specialitate la unităţile de profil din judeţul Constanţa, la diverşi agenţi economici din zona portuara şi în laboratoarele de specialitate din universitate.

Problematica de practică vizeaza aspecte legate de cunoaşterea aparaturii şi a metodelor privind monitorizarea factorilor de mediu, analize de laborator, protejarea unor situ-uri, voluntariat alături de comisarii de la Garda de Mediu Constanţa.

Practica studenţilor de la specializarea „Inginerie Economică”, din cadrul Facultăţii de Navigaţie, este organizată pe durata a 3 săptămâni, la sfârşitul anului universitar. Studenţii efectuează practica la societăţi comerciale cu activitate de transport din domeniul maritim, fluvial, rutier, aerian, de cale ferată şi operare portuară.
Pe timpul practicii aceştia au următoarele sarcini: identificarea societăţii comerciale, statutul şi contractul de societate; cunoaşterea structurii acţionariatului, piramida managerială şi organigrama societăţii; obiectul de activitate, sarcini de producţie (serviciile prestate); cifra de afaceri, informaţiile principale din bilanţul contabil; planul de afaceri al societăţii; planul de marketing; bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs; strategii de dezvoltare a afacerii (societăţii).

O altă componentă importantă a pregătirii o reprezintă participarea la diferite activităţi unde aceştia trebuie sa se informeze asupra fişei postului, a sarcinilor, drepturilor şi obligaţiilor angajaţilor, etc.   Pe timpul perioadei fiecare student este obligat sa-si completeze un caiet de practica cu toate informatiile legate de firmă si practica se încheie cu un colocviu unde studentul trebuie să prezinte situaţia firmei şi activitatea sa la aceasta.

PROGRAMAREA PRACTICII SE GASESTE PE SITE-UL  http://www.cmu-edu.eu/inginereasca.html


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont