De cate ori nu v-ati dorit sa va puteti porni calculatorul dumneavoastra de acasa de la un alt PC de la birou sau de la un prieten? Nu vi s-a intamplat niciodata sa lucrati pana dimineata la un proiect pentru la munca iar cand ati ajuns la birou sa va dati seama ca ati uitat proiectul pe PC-ul de acasa? Mie mi s-a intamplat si cand am citit despre aceasta metoda am ramas uimit…problemele mele aveau o rezolvare :

Wake on LAN (WOL) este o metoda ca sa-ti pornesti calculatorul care este conectat intr-o retea de pe un calculator Remote.

ATENTIE : pentru a beneficia de acest serviciu trebuie sa ai un computer atat cu o placa de retea care suporta WOL, cat si cu o placa de retea (NIC) pe care se poate activa serviciul.

Ca sa verificati daca placa de retea suporta aceasta facilitate mergeti in Network Connections, click dreapta pe LAN->Properties-> Configure ->Advanced->Wake up Capabilities, unde setati Magic Packet sau Both. Pentru a verifica daca placa de baza suporta un Pachet Magic, consultati manualul producatorului.

Acest procedeu de „trezire” a PC-ului se realizeaza trimitand un pachet special (numit “Magic Packet”) la calculatorul remote. Pachetul magic poate fi scris folosind un script care sa tina cont de specificatiile WOL.

Internet

Pentru a porni un calculator din Internet trebuie sa ai o conexiune Broadband cu un router conectat la modemul care iti tine sesiunea activa. (ATENTIE : Trebuie sa ai un Router chiar daca ai un IP static). Pentru a-ti porni calculatorul remote trebuie sa trimiti pachetul magic prin Internet folosindu-te de adresa ta IP si de MAC-ul calculatorului pe care vrei sa-l pornesti.

Cum afli adresa ta IP?

Daca nu-ti cunosti adresa IP poti folosi urmatorul link : www.adresameaip.ro sau www.whatismyip.com.

In primul rand trebuie sa-ti pregatesti calculatorul pentru a-l porni prin Internet. Deschide un port in Router si in Firewall (de recomandat este sa folosesti un numar de port care sa nu intre in conflict cu altul, cum ar fi de exemplu 5858 ). Asigneaza portul IP-ului intern al calculatorului pe care vrei sa-l pornesti. (poti folosi portul numai pentru calculator).

Descarca Depicus Wake On Lan Gratis

Foloseste utilitarul WOL GUI (care este gratuit) pentru a defini un port pentru WOL.

Ia cu tine o copie a WOL GUI si noteaza-ti adresa de MAC si adresa IP (IP-ul public). De pe calculatorul Remote, de unde vrei sa pornesti calculatorul de acasa de exemplu porneste WOL GUI si introdu adresa MAC, adresa de Internet (IP-ul) si numarul portului pe care l-ati lasat deschis. Faceti click pe Wake Me Up si ar trebui sa mearga.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont