Toţi iţi vor binele!!! Nu-i lăsa să ţi-l ia !!!


Ziua e-Porţilor Deschise, eveniment în cadrul proiectului „Excelenţă academică în învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă – Un demers pentru calitate”

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este beneficiarul unui proiect cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, intitulat „EXCELENŢĂ ACADEMICĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LA DISTANŢĂ ŞI ÎNVĂŢĂMÂNTUL CU FRECVENŢĂ REDUSĂ – UN DEMERS PENTRU CALITATE”

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu vă invită joi, 20 septembrie 2012, la Ziua e-Porţilor Deschise, eveniment ce se desfăşoară în cadrul proiectului „Excelenţă academică în învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă – un demers pentru calitate” şi va fi găzduit de Centrul de Reuniune Academică (str. Banatului, nr. 6) începând cu orele 17:00.

Trăim în era digitalizării, a vârtejului informaţional şi a schimbărilor rapide, constante şi drastice. Şansa de a rezista, atât pe piaţa muncii cât şi în viaţa de zi cu zi, implică nu numai adaptare şi flexibilitate, ci şi informare riguroasă şi învăţare permanentă. De ce? Tocmai pentru a face faţă schimbării. O modalitate de învăţare promovată şi implementată cu succes de universităţile de top din întreaga lume se referă la învăţământul la distanţă (în diferitele şi diversele sale forme – e-Learning, blended learning, etc.); iar succesul acestor programe derivă din metodele moderne de predare combinate cu noile tehnologii şi, cel mai important, cu un client final matur, deja antrenat în piaţa muncii şi foarte determinat în direcţiile de acţiune şi obiectivele sale.

Învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă presupun metode de abordare complementare învăţământului tradiţional. Unul din motive: după cum ne spune şi titulatura, frecvenţa întâlnirilor faţă în faţă ale studentului cu profesorul este una redusă. Cum compensăm însă lipsa acestor întâlniri faţă în faţă, asigurând deopotrivă CALITATEA procesului de învăţare şi transferul optim de COMPETENŢE? Dacă unul din cuvintele cheie este FLEXIBILITATE, atunci metodele şi mijloacele de învăţare moderne ne vin în întâmpinare. Materiale în format electronic, forumuri de discuţie, prezentări video şi audio, studii de caz şi exerciţii care pun accent pe învăţarea experienţială, iată câteva din exemplele ce creează o legătură continuă a studentului cu profesorii săi.

Despre “Cine?”, „Ce?” şi „Cum?” în învăţământul la distanţă, despre avantaje şi beneficii pentru potenţialii studenţi vom vorbi joi, la ziua ePorţilor Deschise. Evenimentul va avea loc în toate cele patru universităţi partenere în proiect: Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba-Iulia.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Student in Campus Sibiu

Descopera articole interesante din alte categorii:

Comentarii si pareri

Urmariti-ne pe Facebook

Despre Student pe net

Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri, experiente. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Enjoy Student pe net

Ce vrei sa citesti azi?

Close
Sari la bara de unelte