Ingrediente
- 1 ceapa mare (aprox 150 gr)
- 2 ardei (aprox 250 gr)
- 3 catei usturoi mari
- 2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
- 1 vanata (aprox 350 gr)
- 3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
- 1 lingurita ierburi provence
- 1 foaie de dafin
- cateva fire de patrunjel

- sare, piper
- 5 linguri ulei
Preparare
- Se taie felii dovlecelul curatat si vanata pe care o lasam cu coaja. Daca feliile sunt prea mari se pot taia in 2 sau 4 (la vanata le-am taiat in 4, dovlecelul era mic asa ca le-am lasat intregi). Se aseza pe servetele de bucatarie intr-un singur strat si se presara putina sare. Se acopera cu servetele de bucatarie si se lasa cca 30 min sa se absoarba apa din legume.
- Intr-o tigaie mai larga se incinge uleiul si se calesc la foc mediu spre mic ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati patrate pana se inmoaie.
- Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la calit.
- Se adauga dovlecelul si vanata, ierburile Provence , dafinul, piper si sare. Se caleste la foc mediu totul inca 10 minute, amestecand des. Verificati ca dovlecelul si vanata sa fie facute, dar nu foarte moi.
- Rosiile se oparesc 1 minut si se curtata de coaja. Se taie cubulete. Se adauga peste legume si se mai fierbe totul 5 minute, amestecand de cateva ori. Se drege de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.
- Se serveste cald sau rece cu cuoscous.

















