Daca in general te temi de arsurile la stomac, cu care esti familiarizat, ori treci printr-o astfel de perioada ar trebui sa stii ca exista alimente sau ingrediente care predispun la asa ceva. Pe scurt, ar trebui sa te feresti de cafea, ciocolata, sare si alimente bogate in grasimi.
Iată câteva alimente–pansament care îţi pot fi de folos atunci cand suferi de arsuri gastrice:
Lactatele şi brânzeturile
Smântâna, iaurtul, brânza dulce de vaci, urda şi caşul nesărat sunt câteva dintre lactatele ce te pot ajuta în cazul gastritei, având rol de pansament gastric. Consumându-le, poţi calma durerile şi senzaţia de usturime. Totuşi încearcă să eviţi brânzeturile sărate, deoarece acestea nu fac decât să agraveze starea.
Legumele şi fructele
Din regimul pentru reducerea hiperacidităţii gastrice nu trebuie să lipsească fructele şi legumele crude. În plus, supa de legume este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune pansamente gastrice. Şi fructele (bananele coapte, pepenele galben, merele, perele, caisele, piersicile) te pot ajuta când vine vorba de crizele gastrice. Însă evită citricele.
Pâinea prăjită
Pâinea prăjită acţionează ca un pansament gastric, calmând aciditatea. Însă doar pâinea albă prăjită este indicată în crizele de hiperaciditate. Pâinea neagra, cea de secară sau grahamul nu sunt recomandate, deoarece conţin seminţe, ce pot stimula aciditatea.
Carnea
Introdusă în dietă, carnea poate ajuta în cazul hiperacidităţii, însă doar dacă este slabă, precum cea de pui. Poate fi consumată doar fiartă, în niciun caz prăjită. Şi peştele alb poate fi consumat în cazul gastritei, deoarece se digeră foarte uşor.
Tags: arsuri la stomac sfaturi sanatate tratament