SMURD – Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” aniverseaza 2 ani de activitate.

„Fiecare zi înseamnă noi şi noi misiuni pentru acordarea îngrijrilor medicale: cazuri grave care necesită internare sau manevre de resuscitare. Ei sunt într-o continuă luptă contra cronometru, pentru a salva vieţi, o luptă în care niciun risc nu este prea mare. Echipajele SMURD participă zilnic la salvări periculoase. Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD include toate urgenţele care pot pune în pericol viaţa persoanelor: accidentele rutiere, exploziile, incendiile, accidentele de muncă sau casnice, stările de inconştienţă ce includ şi stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficienţele respiratorii acute şi, nu în ultimul rând, accidentele colective“,  sgergent. maj. Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea“.

In doi ani de activitate  paramedicii au avut 11.000 de intervenţii,  peste 300 descarcerări, 9.800 misiuni pentru asistenţă medicală, restul fiind alte misiuni. Conform reprezentanţilor ISU „Dobrogea”, în 2008, de la inaugurare şi până la sfârşitul anului, echipele de intervenţie au avut doar 715 solicitări. An de an, numărul misiunilor a crescut.

În 2009, echipajele au intervenit la 4.900 solicitări, iar în cele opt luni ale acestui an, paramedicii au rezolvat peste 5.250 de cazuri. În cadrul SMURD lucrează 125 de subofiţeri ai ISU „Dobrogea”. Toţi au urmat cursurile de formare în acordarea primului ajutor calificat în efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare la Centrul Regional de Formare din cadrul ISU „General Ieremia Grigorescu“ din judeţul Galaţi.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont