Berile nesănătoase au în compoziţie E-uri care îmbolnăvesc sau ceea ce medicii numesc „cărăuşi ascunşi” de zahăr sau sare. Îndulcitorii sunt suspectaţi că pot cauza inclusiv cancer.
Berea la sticlă, care are doar hamei și malț, este preferabilă celei la pet sau la doză 

Piaţa românească a început să fie asaltată de beri care în mod normal nu ar avea voie să poarte acest nume. Este vorba de berile aromate cu portocale sau alte fructe.

„Categoric sunt mai nesănătoase decât berile adevărate, curate. Plus că majoritatea conţin acei îndulcitori extrem de controversaţi pentru că sunt cancerigeni. Aceste beri au apărut pe o tendinţă generalizată şi în Occident. Femeile vor să bea bere, la fel şi tinerii, iar aceştia vor ceva cu gust dulce. Nu caută hameiul în bere, ci ceva dulce. În Germania este interzisă prin lege vânzarea lor sub apelativul de bere”, susţine maestrul berar german Joachim Reuling, cu o vechime de 17 ani în branşă.

Exemple de beri cu zahăr ascuns

Am ales la întâmplare câteva dintre cele mai cunoscute „beri dulci” care se vând la noi. Beck’s Green Lemon conţine jumătate bere şi jumătate citronadă chimică (cu sirop de glucoză şi fructoză de grâu, zahăr, acid citric, aromă naturală şi colorant natural din lămâie).

Redd’s este o bere blondă cu 6% zahăr, suc de lămâie 4,5%, aromă naturală de lămâie. Tuborg Tropical este o bere cu suc din două fructe – lime şi fructul pasiunii care conţine, pe lângă berea cu porumb, zahăr, 2,8% suc concentrat de fructe (mere lămâi, ananas, fructul pasiunii 0,4%, lime 0,1%) arome naturale, acid ascorbic, concentrat de şofrănaş pe post de colorant.

Bergenbier Fresh este un amestec de bere (50%) şi băutură răcoritoare din suc de lămâie plus un E periculos. Cu menţiunea că sucul concentrat de lămâie este prezent în proporţie de 0,32%, iar în rest avem sirop de zahăr, extract concentrat de portocală, suc concentrat de portocală, stabilizatori – pectină şi gumă de carroba, antioxidant – acid ascorbic, aromă naturală, colorant galben de chinolină.

Specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi explică faptul că acest galben de chinolină nu este altceva decât „E 104, un colorant artificial. Nu numai că este un cărăuş ascuns de sare în organism, dar, în plus, poate provoca atacuri de astm, dermatite sau ADHD persoanelor sensibile la substanţă”.

Specialistul mai atrage atenţia că zaharurile din berile îndulcite sunt la fel de nesănătoase. „Ni se tot spune să evităm consumul de zahăr, printre altele. Aici găsim zaharuri ascunse, pe care consumatorul nu le conştientizează şi care, în timp, pot duce la obezitate, rezistenţă la insulină şi chiar diabet”, a mai explicat prof. Mencinicopschi.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont