Camerata Regala va invita sa va pregatiti pentru cea mai importanta aniversare a lunii ianuarie: cea a lui Wolfgang Amadeus Mozart, nascut in data de 27 ianuarie 1756, care la 257 de ani este la fel de tanar si viu pentru iubitorii de frumos. ‘Happy Birthday, Mozart!’ este subtitlul concertului ‘Royal Classic’ al doilea din seria ‘Royal Sound’ pregatita de membrii Cameratei Regale pentru publicul meloman.

Sub bagheta dirijorului Jin Wang, membrii Cameratei Regale vor evolua alături de invitati speciali:

Soprana Irina Iordachescu este una dintre cele mai valoroase voci ale scenei lirice romanesti. A dat viata unora dintre cele mai faimoase personaje principale din opere indrgite de public: ‘Gilda’ din ‘Rigoletto’, ‘Liu’ din ‘Turandot’ sau ‘Lucia’ în ‘Lucia di Lammermoor’. A cantat pe scene celebre, intre care cea a Teatrului Scala din Milano. Repertoriul sau se extinde si catre zona muzicii vocal-simfonice.

Pianistul italian Roberto Plano este aclamat pe cele mai importante scene din America de Nord si Europa. Premiile internationale importante pe care le-a obtinut la concursuri precum Van Cliburn sau Cleveland Piano Competiton i-au asigurat lui Roberto Plano recitaluri in cele mai prestigioase sali ale lumii (Lincoln Centre – New York, Salle Cortot – Paris, Wigmore Hall – Londra) si concerte alaturi de mari orchestre conduse de dirijori importanti.

Tony Bardon a absolvit cursurile Academiei de Muzica ‘Gheorghe Dima’, in anul 2010, devenind imediat solist al ambelor teatre lirice din Cluj: Opera Nationala Romana si Opera Maghiara. Tenorul si-a inscris in repertoriul liric roluri importante din creatiile compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Ruggiero Leoncavallo si Giuseppe Verdi, iar preocuparile pentru repertoriul vocal simfonic s-au indreptat catre marile mise si oratorii ale Barocului, Clasicismului, dar si catre partituri sacre de Gioachino Rossini, Zoltán Kodály sau György Selmeczi.

Invitat special al serii este Theodor Paleologu care va vorbi despre creatia mozartiana prezentata in cadrul concertului.

Camerata Regala a fost fondata in 2009, de studenti si absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si se află sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale, Principele Radu al Romaniei. Ansamblul a avut o evolutie spectaculoasa in tot acest timp, fiind invitat sa participe la evenimente de calibru (Festivalul International ‘George Enescu’, Festivalul International ‘Sergiu Celibidache’) cu nume mari ale scenei romanesti si internationale: Enrique Garcia Asensio, Nelly Miricioiu, Rony Rogoff si Cristina Anghelescu, printre altii.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont