Cercetatorii rusi au creat un nor artificial!

Cercetatorii rusi sustin ca au creat un nor artificial, intr-un proiect care urmareste controlarea fenomenelor metorologice. Potrivit acestora, cu ajutorul inventiei pot fi evitate dezastrele naturale.

Potivit specialistilor, norul artificial a fost creat in aproximativ 40 de minute, iar inventia poate fi deja utilizata pentru producerea de precipitatii, in caz de nevoie. Metoda implica folosirea unui reactiv pe baza de sare.

Succesul tehnologiei este rodul unei munci de peste 50 de ani, timp in care studiul rusilor a nascut ample dezbateri etice si politice.

„Ceea ce se intampla acum cu vremea este anormal. De aceea, sarcina pe termen lung este sa stabilizam clima. Deocamdata, incalzirea globala progreseaza. Nivelul apelor din oceane creste, ghetarii se topesc. De aceea, trebuie sa fim pregatiti sa facem fata acestor procese”,

sustin coordonatorii proiectului.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont